Bocuse d’Or Team Sweden startar träningskök i Slakthusområdet
17 Okt 2023
Bocuse d’Or är världens mest prestigefulla matlagningstävling och kallas ofta för VM för kockar. Sverige har deltagit med framgång sedan starten 1987. Genom deltagandet har svensk gastronomi utvecklats och erhållit hög internationell status. Nu öppnar det svenska teamet ett helt nytt träningskök i Slakthusområdet.
Bocuse d’Or arrangeras vartannat år i Lyon. Totalt deltar 60 länder som via kvaltävlingar på varje kontinent blir 24 tävlande i VM finalen Bocuse d’Or. Den svenska medverkan sker genom Bocuse d’Or Sweden Academy som bildades av de kockar som tidigare tävlat och nu ägs och organiseras av Restaurangakademin.
– Vi är väldigt glada att välkomna Bocuse d’Or Team Sweden till oss i Slakthusområdet. Visionen för området är att det ska bli en ny mötesplats för mat, kultur och upplevelser. Slakthusområdet har en historisk koppling till matproduktion och etableringen av det svenska träningsköket blir en förlängning och förädling av denna tradition, säger Mattias Celinder, fastighetschef Atrium Ljungberg.
– Vår vision är att på bred front sprida kunskap om svensk gastronomi inom och utom Sverige. Intresset för vår verksamhet är stort och att nu kunna etablera ett träningskök i Slakthusområdet är en viktig pusselbit för oss och kommer att underlätta vårt arbete där målet är att återigen ta hem VM-guldet till Sverige säger Andreas Stenberg, Ordförande i Bocuse d’Or Team Sweden och vd Restaurangakademien.
Slakthusområdet är ett av Stockholms största utvecklingsområden och kommer att genomgå en enorm förändring fram till 2030. Området utvecklas till en urban stadsdel där mat och kultur tar plats, samtidigt som den kulturhistoriska miljön varsamt bevaras och utvecklas. I augusti 2018 fick Atrium Ljungberg förtroendet från Stockholms stad att utveckla stora delar av den nya stadsdelen.
Av: Annika Rådlund Foto: Bocuse d’Or Team Sweden
17 Okt 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: