Camilla Hamid hyllar svensk fikakultur i ny bakbok
2 Aug 2021
Camilla Hamid är en av Sveriges största profiler inom bakning. Hon driver den prisbelönta bakbloggen My kitchen stories, Sveriges största Youtubekanal om bakning, en bakpodd och har över 350 000 följare på sin Instagram – där hon dagligen bjuder på recept, tips och knep på hur du bäst lyckas med din bakning. Hon har tidigare varit hemkunskapslärare och har bakat i tv4 nyhetsmorgon samt hos köket.se.
- Detta är boken jag alltid drömt om att få göra och för mig är den så viktig på flera olika plan. En stor bakbok som utgår från årets alla fikadagar. Det känns oerhört kul att få ge ut en så gedigen fikabok och eftersom det är en så bred bok innehåller den godsaker för alla. Jag älskar fika, jag älskar att fika och jag älskar bakning! Därför ser jag väldigt mycket fram emot att få dela med mig av mina allra bästa recept.
Kaka på kaka tar oss genom fikaåret från januari till december via de olika fikahögtidsdagarna, där varje kapitel är dedikerad en fikadag. Allt från fettisdagen och kanelbullens dag till chokladbollens och mazarinens dag. Här kan du baka och äta klassiker som chokladbiskvier, morotskaka och prinsesstårta. Recept på det traditionella bakverket finns alltid med, men också nya spännande varianter. Utöver de cirka 75 recepten hittar du även tips, knep och allergianpassningar.
Av: Annika Rådlund Källa: Bonnier Fakta
Foto: Ulrika Pousette
2 Aug 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: