De dolda matinspiratörerna - ny matlagningsserie
17 Nov 2022
Larsa Foods berättar att bakom var och en av dessa matprofiler finns också ofta en person som inte fått så mycket uppmärksamhet. En mamma, en pappa, en mormor eller kanske en farfar med ett brinnande matlagningsintresse och en stor kunskap. En dold kökshjälte som tagit med sig sin familjs matkultur och familjerecept till sitt nya hemland och sedan fört vidare mattraditionerna till sina barn.
Genom serien De dolda matinspiratörerna vill de få ännu fler att upptäcka den fantastiska maten från Östra Medelhavet och Mellanöstern, och bidra till fler möten mellan människor från olika kulturer.
Serien består av tre korta inspirerande avsnitt som finns på Youtube.
Avsnitt 1: Christin Kashou, kokboksförfattare och vinnare av Sveriges Mästerkock 2021, och hennes mamma Marlene i barndomshemmet i Upplands Väsby.
Avsnitt 2: Pinar Bakirdan (Petite Foods), digital matkreatör, i Farsta som lagar mat med sin mamma Soreya.
Avsnitt 3: Aadel Kersh, grundare av bl a Bitza och Kersh kaffe och hans pappa Maxos i Stureby.
I serien får tittarna ta del av dessa familjers färgstarka livshistorier, samtidigt som de bjuder på sina bästa familjerecept som har förts vidare från generation till generation. Det blir spännande möten med dessa personer samtidigt tittarna får upptäcka den underbara maten och råvarorna från Östra Medelhavet och Mellanöstern.
- På Larsa brinner vi för både mat och integration. Vi vill få ännu fler att upptäcka den fantastiska maten från Östra Medelhavet och Mellanöstern som vi själva är uppväxta med. Genom att sprida vår matkultur hoppas vi kunna skapa fler möten mellan människor från olika kulturer, och på så sätt bidra till integration, säger Maria Meizar, marknadsansvarig på Larsa Foods.
17 Nov 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"