De hjälper äldre äta mer näringsrik mat
Jenny Fors 8 Jan 2020
Seniorglädje grundades 2016 av systrarna Susanne och Cecilia Sidmalm. Företaget fokuserar på att skapa livskvalitet för äldre samt avlastning för anhöriga i omsorgen om en förälder. Seniorglädje erbjuder en personligt matchad seniorvän som besöker den äldre på regelbunden basis.
–Vi såg att det behövdes ett alternativ eller ett komplement till dagens hemtjänst. Många äldre önskar att det är samma person som kommer på besök och man önskar också större möjlighet att själv påverka vilka insatser man önskar stöd med. Ena dagen vill man komma ut på promenad, andra dagen kanske man vill ha hjälp att bädda om sängen. Kontinuitet och självbestämmande är våra ledord, säger Susanne Sidmalm.
Erbjuder matlagning i hemmet
Nu tar man alltså nästa steg och genom samarbetet med Matkomfort erbjuds från och med 10 november matlagning i hemmet. Seniorvännen lagar mat, sitter ner i lugn och ro vid måltiden, gör i ordning matlådor för resten av middagarna samt diskar och städar undan efter måltiden. Som grädde på moset får den äldre social samvaro och en samtalspartner under både matlagningen och måltiden.
Matleveransen sker på söndagen och på måndagen kommer den personligt utvalda seniorvännen och lagar mat och umgås med den äldre. På detta sätt säkerställs både det sociala umgänget samt att god, näringsriktig mat serveras på tallriken.
–Detta samarbete känns helt rätt i hjärtat, att kunna hjälpa äldre att få bättre vardagsmat men också hjälp att tillaga maten och inte minst att få sällskap runt middagsbordet tror vi kommer öka livskvalitén för många äldre. Idag får vi massor av fin feedback från barnfamiljer som tycker deras vardag har blivit lättare och mer harmonisk tack vare Matkomfort. Nu vill vi ta ett krafttag och säkerställa att ännu fler äldre också får möjlighet att äta vår hemlagade mat i sin vardag, säger Fredrik Åkesson, marknadschef och medgrundare av Matkomfort.
Mer tid för det sociala
–Att samarbeta med Matkomfort med sitt unika och flexibla koncept känns helt rätt för oss. Genom att Matkomforts kockar gör de svåra, tidskrävande momenten så blir tillagningen för seniorvännen enkel. Detta gör att fokus också får hamna på samtal och det sociala, säger Cecilia Sidmalm, vd på Seniorglädje.
Jenny Fors 8 Jan 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"