De hjälper äldre äta mer näringsrik mat
Jenny Fors 8 Jan 2020
Seniorglädje grundades 2016 av systrarna Susanne och Cecilia Sidmalm. Företaget fokuserar på att skapa livskvalitet för äldre samt avlastning för anhöriga i omsorgen om en förälder. Seniorglädje erbjuder en personligt matchad seniorvän som besöker den äldre på regelbunden basis.
–Vi såg att det behövdes ett alternativ eller ett komplement till dagens hemtjänst. Många äldre önskar att det är samma person som kommer på besök och man önskar också större möjlighet att själv påverka vilka insatser man önskar stöd med. Ena dagen vill man komma ut på promenad, andra dagen kanske man vill ha hjälp att bädda om sängen. Kontinuitet och självbestämmande är våra ledord, säger Susanne Sidmalm.
Erbjuder matlagning i hemmet
Nu tar man alltså nästa steg och genom samarbetet med Matkomfort erbjuds från och med 10 november matlagning i hemmet. Seniorvännen lagar mat, sitter ner i lugn och ro vid måltiden, gör i ordning matlådor för resten av middagarna samt diskar och städar undan efter måltiden. Som grädde på moset får den äldre social samvaro och en samtalspartner under både matlagningen och måltiden.
Matleveransen sker på söndagen och på måndagen kommer den personligt utvalda seniorvännen och lagar mat och umgås med den äldre. På detta sätt säkerställs både det sociala umgänget samt att god, näringsriktig mat serveras på tallriken.
–Detta samarbete känns helt rätt i hjärtat, att kunna hjälpa äldre att få bättre vardagsmat men också hjälp att tillaga maten och inte minst att få sällskap runt middagsbordet tror vi kommer öka livskvalitén för många äldre. Idag får vi massor av fin feedback från barnfamiljer som tycker deras vardag har blivit lättare och mer harmonisk tack vare Matkomfort. Nu vill vi ta ett krafttag och säkerställa att ännu fler äldre också får möjlighet att äta vår hemlagade mat i sin vardag, säger Fredrik Åkesson, marknadschef och medgrundare av Matkomfort.
Mer tid för det sociala
–Att samarbeta med Matkomfort med sitt unika och flexibla koncept känns helt rätt för oss. Genom att Matkomforts kockar gör de svåra, tidskrävande momenten så blir tillagningen för seniorvännen enkel. Detta gör att fokus också får hamna på samtal och det sociala, säger Cecilia Sidmalm, vd på Seniorglädje.
Jenny Fors 8 Jan 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: