Det blev två prestigefyllda priser för Stockholmskrogen Ekstedt på Restauranggalan som gick av stapeln på Cirkus i Stockholm den 5 november. Ekstedt vann Årets Krogmiljö med motiveringen: ”En restaurangmiljö är mer än summan av dess komponenter. Här smälter gastronomi, service och inredningens många detaljer samman till en sömlös där med ett imponerande helhetstänk och fokus. Gästen stiger in i en miljö som lyckas med konststycket att kännas oväntad och ny samtidigt som den har en air av att alltid ha legat just på denna plats.” Årets Matsalsteam gick också till Ekstedts.
Årets Krögare blev Johan Jureskog och Klas Ljungquist som driver restaurangerna AG och Rolfs Kök i Stockholm och visade därmed att de lyckats med den svåra konsten att kombinera god lönsamhet, omsorg om personalen och en högkvalitativ restaurangupplevelse för gästen.
Göteborgsprofilen Leif Mannerström blev Journalisternas Kock, en utmärkelse där ett 50-tal svenska matskribenter sitter i juryn. Den unga kocktalangen Oskar Larsson utsågs till Årets Framtidslöfte och nestorn Jan Hedh mottog RS Hederspris för sina insatser genom åren för att främja restaurangbranschen.