En fjärdeplats för Sverige i Pâté-Croûte i Lyon
6 Dec 2023
Den 4 december avgjordes världsfinalen i Pâté-Croûte i Lyon. 14 finalister från hela världen, däribland Nordamerika, Japan, Tahiti, England och Frankrike deltog. När juryn sagt sitt stod det klart att det blev Fréderic Le Guen-Jeffroy (Paris, Frankrike) som tog hem världsmästartiteln.
–Jag är fantastiskt glad för den här upplevelsen och chansen att tävla på den här nivån. Den största utmaningen var att tillaga patéerna i lånat kök här i Lyon. Det har varit en otroligt lärorik upplevelse, den svenska uttagningen och perioden fram till VM har gett mig en enorm erfarenhet, säger Malidza Larsson.
Juryn bestod av flera gastronomiska profiler, däribland juryordförande Karen Torosyan från tvåstjärniga Michelin-krogen Bozar i Bryssel. Efter tävlingsmomentet följde en galamiddag för 500 gäster där tävlingsresultatet presenterades.
Den internationella tävlingen Championnat du Monde de Pâté-Croûte har anordnats i Lyon sedan 2009 och årets tävling bevakades av press från hela Frankrike, bland annat genom direktsändning i TV.
Av: Annika Rådlund
6 Dec 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fransk stjärnarkitekt designar nytt hotell
Anlitas av AMF Fastigheter.
-
Fabriken by Pontus Frithiof öppnar i Nacka Strand
"Vi är inspirerade av lokalernas industriromantiska charm men vill också bjuda på en upplevelse bortom det förväntade"
-
Hjortviken Country Club öppnar idag
Hotellet satsar på skärmfria hotellrum
-
Strawberry utökar i Danmark
"Hotellet har ett magiskt läge"
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året: