Fler restaurangkoncept sökes till Borås
28 Feb 2020
Nyligen genomfördes en workshop med delar av Borås fastighetsägare och krögare där man tillsammans diskuterade restaurang, nöje och café utbudets vidareutveckling. Workshopen utgick utifrån Mind Retails kartläggning av Food & Beverage i Borås där Sargon, en utav rådgivarna på Mind Retail gjort djupintervjuer med stadens krögare.
– Jag har intervjuat personer som är verksamma och driver restauranger i Borås i syfte om att få en helhetsbild av hur restaurangbranschen mår i Borås och vilka möjligheter som finns för utveckling. Jag är positivt överraskad av högsta nivån med tanke på stadens storlek. Bra aktörer med hög ambitionsnivå och som tänker rätt när det gäller koncept, kvalité och personalutveckling. Men det finns också stor utvecklingspotential fortsatt i koncept som håller lägre nivå och skulle behöva uppgraderas, säger Sargon Yan, Project Manager på Mind Retail
Resultatet av Sargons kartläggning resulterade i en rad olika slutsatser. Bland annat att staden saknar koncept som family dining och fun dining som ska få Boråsare och besökare att vistas och äta på eftermiddagar och kvällar under vardagar. Tillföra mer av lounge miljöer, mellantinget av nattklubb och vitaduken trerätters. Fler uteställen för vuxna där man kan ses och umgås istället för att träffas hemma.
–Utav befintligt utbud ser vi uppgraderingar inom segmentet fast-food till 2.0. Utveckla och konceptualisera pizzan, kebaben och korven så som Tugg och Hells Burger i Borås är lyckade exempel på.
Workshopen med krögarna och fastighetsägare anses vara ett viktigt delmoment för vidareutvecklingen av utbudet i Borås.
–Samverkan och en ökad förståelse för parternas båda ingångslägen kommer med förhoppning leda till fler spännande koncept på sikt.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Borås City
28 Feb 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: