Första kvaldagen i Årets Kock 2021 är avgjord
15 Jun 2021
Av de tävlande går följande 16 kockar (utan inbördes ordning) vidare till kvaldag 2.
Anders Isaksson - Compass Group Stockholm
Christian Siberg - Omaka Stockholm
David Forsman - Törnkvist Hällsnäs Hotell & Restaurang Mölnlycke
Gustav Leonhardt - Agrikultur Stockholm
Henric Herbertsson - SK mat & människor Göteborg
Joakim Kjaerkner - Brasserie du Sud i Ystad
Jonas Lagerström - Restaurang Etoile Stockholm
Louise Johansson - Luckan & Lådan Göteborg
Luqaz Ottosson - Restaurang ROT Gotland
Magnus Åkerström - Teaterbaren Stockholm
Martin Anneflod - Spiseriet Varberg
Martin Karlsson - Grenna Hotell i Gränna
Mikael Feuk - Gastro Gaspari Flyinge
Oskar Persson - 2:a våningen by CB i Stockholm
Sebastian Lönnberg - Restaurang Nook Stockholm
William Brittsjö - Ricordi Stockholm
Kvaldag 2 hålls under morgondagen på Stockholms Hotell & Restaurangskola där 16 tävlande ska bli 8 finalister. Finalisterna presenteras imorgon klockan 17:45 och presentationen går att följa på Årets Kocks Facebook och på Instagram.
Finalen i Årets Kock sker den 16 september.
Om tävlingen:
I juryn till kvaltävlingen i Årets Kock 2021 sitter några av Sveriges främsta kockar och andra gastronomiskt kunniga personer.
Tävlingen Årets Kock 2021 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och finaltävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas. Juryordförande för Årets Kock 2021 är Tommy Myllymäki.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Årets kock
15 Jun 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: