Hélène Kugelberg ny vd för Årets Kock
29 Apr 2022
–Jag är otroligt motiverad och stolt över att få ta mig an uppdraget som vd för ett av Sveriges starkaste varumärken inom gastronomi, säger Hélène Kugelberg
Hélène har 20 års erfarenhet av hotell-, restaurang- och spabranschen som finanschef, vd och koncernchef på bland annat Sturebadet. De senaste åren har Hélène arbetat som konsult och investerare i ett antal bolag inom tech och hospitality.
Helene tar över efter Andreas Stenberg som slutar efter årets final av Årets Kock i september.
Hon kommer formellt att ta över vd-rollen under maj från Inger Myresten som varit tillförordnad vd sedan årsskiftet. Och eftersom årets tävling projektleds av Andreas Stenberg så är tanken att hon kommer hon att ha gott om tid att lära känna organisationen innan hon ger sig in i tävlingsvärlden.
– Intresset för svensk mat och kokkonst har nog aldrig varit större än nu och det finns goda möjligheter för Årets Kock att ta en tydlig plats som en viktig branschaktör. Jag har ett genuint intresse för restaurang- och besöksnäringen vilket i kombination med en passion för mat är goda förutsättningar för att vidareutveckla Årets Kock som tävling och stärka varumärket ytterligare, säger Hélène.
Styrelseordförande Mårten Lyth är glad över rekryteringen.
–Hélène har en värdefull erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter i besöksnäringen som är betydligt större än Årets Kock, men som har många liknande utmaningar. Hon har en kreativitet och ett sinne för affärsutveckling som vi ser som en stor tillgång för Årets Kocks fortsatta resa. På många plan har Årets Kock tagit stora kliv de senaste åren som tävling och som organisation, men vi ser att det finns goda möjligheter att stärka positionen som branschaktör och gastronomiskt varumärke ytterligare. Jag är övertygad om att Hélène är rätt person för att leda det arbetet, säger Mårten Lyth.
Under 2023 firar Årets Kock 40-årsjubileum som tävling vilket Hélène Kugelberg ser fram emot. Men hur det ska firas återstår att se.
–Den utveckling som svensk gastronomi har haft under dessa 40 åren är verkligen fantastisk. Det initiativ som Tore Wretman och Mejerierna AB satte igång med Årets Kock 1983 har varit en del av den utvecklingen och självklart ska det uppmärksammas och firas ordentligt. Men exakt hur får vi återkomma till. Nu ska jag först lära känna organisationen ordentligt, avslutar Hélène Kugelberg.
29 Apr 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: