Idre Himmelfjäll - nya krögare tar över restaurangen
15 Sep 2020
– Jag har öppnat krogar i hela mitt liv men alltid drömt om att få jobba i fjällen där jag också kommer från. Vi ser fram mot att bjuda Idreborna och ditresta fjällälskare på rak, hållbar mat med en tvist, säger krögaren David Gard.
Det är nu knappt ett år sedan den nya fjälldestinationen Idre Himmelfjäll invigdes efter många års planerande. Idre Himmelfjäll är den första satsningen på en ny, stor skidanläggning på över 30 år i Sverige. När anläggningen öppnar upp för sin andra säsong är det med en helt ny krögartrio.
På den nya restaurangen (vid tidigare Freds Food Court) kommer det att serveras hållbar mat med finess baserad i första hand på råvaror från regionen. Restaurangen kommer att samarbeta med företaget Idre Ren vilket bland annat innebär ren på menyn. De kommer också att servera en del rökt mat från eget rökeri, fisk fångad i området och en hel del av rätterna kommer att lagas över öppen eld. Förutom mat kommer det att finnas boulespel, kids corner och annat.
David Gard – har startat upp köket på många kända krogar både i Sverige och utomlands. Kommer från Östersund och har länge drömt om att få öppna egen fjällkrog. Gillar rak och träffsäker mat.
Daniel Karlström – född och uppvuxen i Dalarna, gillar jakt, fiske och friluftsliv. Har 35 års erfarenhet av mat och dryck på krogar i Stockholm och har bland annat drivit och ägt Boule o Berså och Röda Villan.
Albin Roos Hansson – Ung och driven kock, jordnära med intresse för natur och friluftsliv. Jobbat på en rad fjällorter och välrenommerade krogar i Stockholm. Hållbarhet och höga smaker står i fokus.
– Anläggningens restaurang är på många sätt också anläggningens hjärta. Det är därför extra kul att vi fått hit ett superteam som vi vet kommer att göra anläggningen mycket attraktiv även utanför pisten. Vi som jobbar där har just fått provsmaka vinterns meny och jag kan bara säga att den var förstklassig! säger Torbjörn Wallin, vd på Idre Himmelfjäll.
I dagarna har det varit byggstart för en ny och stor restaurang i Topphedenbacken på Idre Himmelfjäll. Den nya restaurangen planeras vara klar till julen 2021.
15 Sep 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"