Öppnar två restaurangkoncept i Merkurhuset på Skeppsbron
16 Sep 2024
Nomi kommer att öppna i anrika Merkurhuset (uppfördes 1898–1899) .Byggnaden är det äldsta kvarvarande huset på Skeppsbron, en tillbyggnad uppfördes 2019–2022 och tilldelades då Kasper Salin-priset för Sveriges bästa arkitektur 2022.
Merkurhuset ägs gemensamt av Bygg-Göta och Platzer Fastigheter. Huset är huvudkontor för världskända reklambyrån Forsman & Bodenfors respektive globala livsstilsvarumärket Axel Arigato.
– Med Nomi bygger vi vidare på den kreativa anda som redan finns i Merkurhuset. Restaurangerna, baren och galleriet kommer att bidra till att området blir ännu mer levande och samtidigt förlänga mat- och nöjesstråket från Rosenlund och Järntorget hela vägen ner till Skeppsbron, säger, säger Pelle Arve, områdeschef på Platzer.
De två restaurangerna kommer att heta Aji och Révolte. Aji kommer att erbjuda Nikkei-kök, en fusion av japanska och peruanska smaker. Under dagtid förvandlas AjiMart till en japansk konbini, en minibutik där besökare kan njuta av goda snacks, lunch och take away. Révolte blir Sveriges första restaurang helt dedikerad till pop-up gästkockar. På kvällarna kommer Bar Nomi att ha öppet med livemusik och DJ:s.
Konstgalleri
Galleri Résistance blir en plattform där lokala och internationella kreatörer kan mötas och inspireras. Galleriet kommer att användas för utställningar, pop-up butiker, kreativa projekt och mycket mer.
Nomi kommer drivas av Peter Tong, Pearly Teo, Stina Avila Danielsson och Marcelo Rizzo Prux, alla med stor erfarenhet från restaurang och event i Sverige och internationellt.
– Vi skapar mer än bara en plats att äta eller ta en drink på hos Nomi - vi bygger en upplevelse där kultur, mat och kreativitet möts. Vi vill att varje besök ska kännas unikt, som att kliva in i ett nytt äventyr varje gång, säger Marcelo Rizzo Prux, medgrundare av Nomi.
Efter uthyrningen till Nomi är fastigheten fullt uthyrd.
16 Sep 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Amanda Ledel vann SM i Pâté-Croûte
Amanda Ledel kommer att representera Sverige i VM i Lyon i december
-
Branschprofilerna som kommer att gästa FFCR Göteborg
De kommer att inta scenen på Fastfood & Café & Restaurant Expo:
-
Öppnar två restaurangkoncept i Merkurhuset på Skeppsbron
Den 700 kvadratmeter stora entrévåningen rymmer två restauranger
-
KRAV lanserar produktpriset “Go Organic Award”
Vinnaren kommer att presenteras den 10 oktober på Nordic Organic Food Fair i Stockholm
-
Recept: signaturdrinken Svartvinbär skapad av Högbo Brukshotell & Spa
"Att byta ut lime och citron mot smaksättare från vår natur runt knuten ger både oss som bar och restaurang en utmaning och våra gäster förhoppningsvis en förhöjd känsla av att dricka något gott som är unikt"
-
FFCR lanserar en ny konferens för offentlig sektor
Halvdagskonferensen är riktad till de som jobbar inom den offentliga måltidsverksamheten
-
Martin & Servera lanserar egen 50/50-färs
"Den här nya 50/50 färsen gör det enkelt att kraftigt minska måltidens klimatavtryck"