Panos sadlar om från baddräkter till restaurang
26 Jan 2022
I slutet av september 2021 öppnade Panos Papadopoulos restaurangen Panos Panos Tavern på Teknologgatan 3 i Göteborg. En helt ny bransch för honom, men en dröm han har haft sedan han var barn och som över tid förstärkts genom hans otaliga resor världen över.
Öppningen gick snabbt, efter att ha tagit över Törnströms köks lokaler, så tog det två månader att skapa restaurangdrömmen Panos Panos Tavern. Arbetet innebar allt från stora övergripande förändringar till val av möbler, porslin och lampor.
– Jag har verkligen skapat min egen grej, något som inte följer trender och normer utan som är helt och hållet jag. De som känner mig vet att jag går igång på det omöjliga. Med hårt arbete, envishet och kreativitet kommer man långt. Hur svårt kan det vara, säger Panos Papadopoulos med ett leende.
Han har satsat på en mysig och hemtrevlig atmosfär med en mixad meny där man lagt tyngdpunkt på det grekiska köket och medelhavsmat. Lokalproducerade råvaror är i fokus och dryckesutbudet bjuder på ett par lokala överraskningar. Bland annat har Panos tagit fram två egna ölsorter, Eros Lager och Agia IPA. Ölen är svenskproducerat och hantverksmässigt tillverkade.
På menyn finns bland annat Carpaccio med picklade krassebär, äggulekräm, pinjenötter, rostad paprika och saganakiost , grillad calamari fylld med sobrasada, ragu på potatis, fänkol, cime de rapa och saffran. På menyn finns även den cypriotiska osten haloumi med valnötsvinegrett, endivesallad och brända druvor.
Av: Annika Rådlund Foto: Panos Panos Tavern
26 Jan 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: