Pontus Frithiof och Thomas Dahlstedt öppnar ny restaurang
15 Sep 2020
Restauranglokalen består av tre delar: café och bar med cirka 30 sittplatser, en bistro med 90 sittplatser och en loungebar för upp till 45 personer som även kan hyras för privata tillställningar. Interiören är inspirerad av Paris och Frankrike, samtidigt som gästerna ska få känslan av att vara hemma i någons vardagsrum.
La Girafe ska vara en kvarterskrog dit de som bor i området kommer för att köpa med sig sin frukost, eller äta den på plats, och det ska vara lätt att slinka in och köpa med sig kanelbullar på vägen hem.
Det ska även gå lät att köpa med sig en takeaway-lunch samtidigt som restaurangen kan servera middag till både små och stora sällskap. Öppettiderna är generösa, från morgon till kväll - alla dagar i veckan.
Restaurangens bistro kommer att ha öppet kvällstid alla dagar i veckan och på menyn finns allt från charkuterier till små rätter som exempelvis vietnamesiska vårrullar, nems, och råbiff ”Maroccan butcher style”. Menyns huvudrätter är en blandning med bland annat havsabborre papillote, ljummen laxcarpaccio á la taggiasche, kalvschnitzel och brässerat lammlägg. Ovan nämnda rätter kompletteras med olika varianter av pasta och risotto, månadens köttbit, Pontus klassiker samt efterrätter.
– Vår ambition är att La Girafe blir det naturliga valet för alla som är på jakt efter det lilla extra till rimliga priser, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group.
Oskar Lundberg, med mångårig erfarenhet från bland annat Fotografiska, Lilla Ego, TAK, Gyllene Freden och Oaxen Slip, är restaurangchef och ska sätta La Girafe på Stockholms restaurangkarta.
Av: Annika Rådlund
15 Sep 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fransk stjärnarkitekt designar nytt hotell
Anlitas av AMF Fastigheter.
-
Fabriken by Pontus Frithiof öppnar i Nacka Strand
"Vi är inspirerade av lokalernas industriromantiska charm men vill också bjuda på en upplevelse bortom det förväntade"
-
Hjortviken Country Club öppnar idag
Hotellet satsar på skärmfria hotellrum
-
Strawberry utökar i Danmark
"Hotellet har ett magiskt läge"
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året: