20-åriga Camilla Seidl från Vapiano på Kungsbron i Stockholm tog hem segern i årets SM i Pizza. Finalen hölls på GastroNord i Stockholm den 25 april och Camilla Seidl vann med sin vegetariska pizza ”Chèvre con fichi”. Den består av en botten på durumvete och vetemjöl, en tomatsås med fin olivolja, Osten är en blandning av mozzarella och parmesan. Toppingen består av fransk chèvre , fikon marinerade i rödbeta, ingefära och citron, citronfiléer i honungslag, ruccola, rostade valnötter i olja, smör, salt och peppar. Juryns motivering löd: ”Med fantasi samt snabbt och säkert handlag lyckades vinnaren charma juryn som bland annat pekade på en innovativ presentation och en härlig råvarufokus.”
– Jag är helt överväldigad, utbrast Camilla Seidl direkt efter prisutdelningen. Jag har bara jobbat som pizzabagare i sex månader, tillägger hon.
De två andra finalisterna var Marre Ramzi från Pizzeria Milano i Tomelilla och Ali Chahrour från Pizzeria Palladium i Kiruna. De tävlandes bidrag bedömdes av två jurygrupper bestående av bland annat Malin Söderström, fd medlem i Svenska Kocklandslaget och numera krögare på Moderna museet i Stockholm, Tommy Myllymäki, silvermedaljör i kock-VM, Bocuse d´Or, 2011 och känd från TV4s Matresan, och Tom Sjöstedt, vinnare Årets Kock 2008 och medlem i Svenska Kocklandslaget.
Tävlingen arrangeras av tidningen Fast Food Magazine i samarbete med Arla, Pepsi, Ramlösa Kvarn, Finax, Axfood Snabbgross, Santa Maria, Hällde och Sveba-Dahlen.
Första priset är, förutom den åtråvärda titeln ”Sveriges Bästa Pizzabagare 201”, en värdecheck på Axfood Snabbgross på 10 000 kronor, kvalitetsmjöl till 10 000 pizzor från Finax/Ramlösa Kvarn, grönsaksskärare Rg-250 från HÄllDE och pizzarbagarkurs i fem dagar på skolan scuola italiana Pizzaioli, i Italien,