Smaken på årets Blossa glögg är…

 

Årets glögg från Blossa har inspirerats av de violetta dalgångarna i Provence och smaksatts med soltorkad lavendel. Blossa 14 är den tolfte i raden av årgångsglöggar och smaken är en frisk, balanserad blandning av kryddor och lavendel, med en tydlig eftersmak av lavendel. Glöggen är ljusgul till färgen och doftar aromatiskt med tydlig glöggkaraktär och viss honungsdoft. 

Efter förra årets smakresa till Dalarna där
årgångsglöggen smaksattes med nypon och hallon vänds nu blickarna
till den väldoftande blomman lavendel. Lavendel tillhör familjen
kransblommiga växter och används till doftframställning, men även
som dekoration och krydda i matlagning. Den är för många synonym
med Provence i södra Frankrike, och till BLOSSA 14 har 992 kg
lavendel från Provence använts.

Smaken på Årets blossa är: Lavendel Smaken på Årets blossa är: Lavendel

 

– Vi har inspirerats av de väldoftande och violetta lavendelfälten
i Provence vilket även återspeglas i flaskans formgivning, säger
Maria Snitting, Senior Brand Manager på Blossa. Resultatet är
en frisk och balanserad glögg som passar bra till såväl klassiska
glöggtillbehör som mer matiga tilltugg som lagrade ostar och
lufttorkad skinka, fortsätter Maria.
Blossa 14 är som tidigare år gjord på en vinbas och i år har ett franskt,
torrt vitt vin med hög syra blandats med ett modernt Muscatvin från
Spanien. Vinblandningen har fått mognadslagra i drygt en månad och
sedan kryddats med glöggsprit och lavendelsprit. Slutligen har den sötats
med socker och akaciahonung.
Ett stiliserat mönster av lavendelfält i violett pryder flaskan till Blossa 14, tillsammans med koordinaterna till
orten Digne-les-Bains i södra Frankrike.

Blossa 14 finns i Systembolagets beställningssortiment från den 1
oktober och kostar 97 kr.

 

Läs också