Vinnaren av Sveriges Mästerkock 2024 inspirerar med en palett av goda rätter tillagade i airfryer, enkla att fixa till det större sällskapet. Här delar Tess Medina med sig av ett recept på panerad sej med potatis med ärtsallad och örtsås till, som passar fint att servera till midsommar.
PANERAD SEJ MED SMÅPOTATIS,ÄRTSALLAD OCH ÖRTSÅS
INGREDIENSER
• 2 dl potatismjöl
• 2 ägg• 3 dl ströbröd
• Salt och peppar
• 800 g småpotatis
• 2 msk olja
• 250 g ärtor
• 1 fänkålshuvud
• 1 citron (juicen)
• 3 msk olivolja
• Salt
• Persilja
Örtsås
• 1,5 dl gräddfil
• 3 msk majonnäs
• 1 knippe gräslök
• 1 knippe dill
• örtsalt & peppar
Gör så här:
Börja med att panera fisken, först i potatismjöl, sen i ägg och sist i ströbröd. Salta och peppra rikligt. Tillaga fisken i den stora korgen. Tryck på “fisksymbolen” och sedan på start.
I den lilla korgen tillagar du potatisen på 200° i 20 minuter.
Koka upp vatten, häll i ärtorna, ta grytan från plattan. Låt stå i 1 minut och häl lav vattnet. Använd en mandolin för att skära fänkålen tunt, och marinera i citronjuicen, olivolja och salt.
Blanda ihop ärtorna tillsammans med fänkålen och toppa med hackadpersilja.
Hacka örterna fint, och blanda tillsammans med gräddfilen och majonnäs. Smaka av med örtsalt och peppar. Perfekta sommarsåsen enligt Tess.