Tommy Myllymäki och Pi Le har öppnat Bobergs Matsal på NK
17 Aug 2024
Efter månader av förberedelser har nu stjärnkrögarna Tommy Myllymäki och Pi Le öppnat dörrarna till sina första gäster på den nya restaurangen sitt nya Bobergs Matsal i NK-huset. Menyn ska ta med gästerna på en gastronomisk upplevelse.
–Det känns jättespännande, och jag är verkligen stolt över det team som Pi och jag förfogar över, med den expertis vi har att arbeta med varje dag. Menyn vi har satt ihop är liten, med endast nio rätter, där varje rätt är varsamt skapad. Bland annat har vi en quenelle till förrätt ihop med kungskrabba och kaviar, en vaktel med mangold, och en tartelette med hallon och lakrits., säger Tommy Myllymäki.
Samarbete med konstnären Martin Bergström
Till öppningen av nya Bobergs har Tommy och Pi tagit hjälp av den svenske konstnären och formgivaren Martin Bergström som med sin abstrakta, djärva och
organiska stil har verk på prestigefyllda institutioner som Nationalmuseum, Nordiska museet och Röhsska museet. Han rör sig fritt mellan mode, design och konst och till sina verk på Bobergs kommer hans konst bland annat uttryckas genom olika speciellt framtagna skärmar inne på restaurangen.
–Att tillsammans med Tommy och Pi få vara med och ta fram uttrycket i Ferdinand Bobergs sista verk är en otroligt stor ära. Mitt uttryck är väldigt blandat och jag rör mig fritt i den kreativitet som jag älskar. Till Bobergs har vi skapat skärmar som förenar nutid med tradition och en vägg med konstverk och blommor från så tidigt som 1890. Det känns redan nu livfullt men det händer alltid något mer när folk rör sig bland verken, säger Martin Bergström.
På Bobergs hemsida står att läsa: "På Bobergs Matsal förvaltar och utvecklar vi ett arv som sträcker sig hundra år tillbaka. Matsalen är kulturhistoriskt skyddad och har förblivit nästan oförändrad sedan den öppnade 1915. Samtidigt har den gastronomiska upplevelsen utvecklats; Tommy Myllymäki och Pi Le presenterar en modern tolkning av traditionell fransk-nordisk matlagning, där varje måltid kan vara en smakfull upplevelse, oavsett om det är en snabb affärslunch eller en längre sittning.
17 Aug 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: