Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Tommy Myllymäki och Pi Le har öppnat Bobergs Matsal på NK

 
Tommy Myllymäki och Pi Le har öppnat Bobergs Matsal på NKTommy Myllymäki och Pi Le har nu öppnat Bobergs Matsal i NK-huset. Tommy Myllymäki och Pi Le öppnade Bobergs Matsal  den 16 augusti på plan fyra inne i NK-huset i Stockholm. Bredvid lokalen finns också restaurangen Nordiska Kantinen som även den är under Tommy Myllymäki och Pi Les drift.


Efter månader av förberedelser har nu stjärnkrögarna Tommy Myllymäki och Pi Le öppnat dörrarna till sina första gäster på den nya restaurangen sitt nya Bobergs Matsal i NK-huset. Menyn  ska ta med gästerna på en gastronomisk upplevelse.

 –Det känns jättespännande, och jag är verkligen stolt över det team som Pi och jag förfogar över, med den expertis vi har att arbeta med varje dag. Menyn vi har satt ihop är liten, med endast nio rätter, där varje rätt är varsamt skapad. Bland annat har vi en quenelle till förrätt ihop med kungskrabba och kaviar, en vaktel med mangold, och en tartelette med hallon och lakrits., säger Tommy Myllymäki.

Samarbete med konstnären Martin Bergström 
Till öppningen av nya Bobergs har Tommy och Pi tagit hjälp av den svenske konstnären och formgivaren Martin Bergström som med sin abstrakta, djärva och
organiska stil har verk på prestigefyllda institutioner som Nationalmuseum, Nordiska museet och Röhsska museet. Han rör sig fritt mellan mode, design och konst och till sina verk på Bobergs kommer hans konst bland annat uttryckas genom olika speciellt framtagna skärmar inne på restaurangen.

 –Att tillsammans med Tommy och Pi få vara med och ta fram uttrycket i Ferdinand Bobergs sista verk är en otroligt stor ära. Mitt uttryck är väldigt blandat och jag rör mig fritt i den kreativitet som jag älskar. Till Bobergs har vi skapat skärmar som förenar nutid med tradition och en vägg med konstverk och blommor från så tidigt som 1890. Det känns redan nu livfullt men det händer alltid något mer när folk rör sig bland verken, säger Martin Bergström.

På Bobergs hemsida står att läsa: "På Bobergs Matsal förvaltar och utvecklar vi ett arv som sträcker sig hundra år tillbaka. Matsalen är kulturhistoriskt skyddad och har förblivit nästan oförändrad sedan den öppnade 1915. Samtidigt har den gastronomiska upplevelsen utvecklats; Tommy Myllymäki och Pi Le presenterar en modern tolkning av traditionell fransk-nordisk matlagning, där varje måltid kan vara en smakfull upplevelse, oavsett om det är en snabb affärslunch eller en längre sittning. 
Vi kan arrangera allt från cocktailpartyn, bröllop, företagsevenemang och jubileer i en av Stockholms mest påkostade och stiliga restauranger"





Av: Annika Rådlund Foto: Bobergs Matsal