Tre whiskydrinkar till Alla hjärtans dag
9 Feb 2022
Tully O’Sherry
Du behöver:
- 50 ml Tullamore D.E.W.
- 10 ml söt Vermouth
- 7,5 ml sherry – exempelvis Pedro Ximénez
- 2 stänk choklad-bitters
- Citronolja och mynta för garnering
Så gör du:
1. Blanda alla ingredienser i ett mixerglas.
2. Fyll med is och rör om tills det är väl kylt.
3. Sila över i ett coupeglas.
4. Pressa över citronolja och garnera med mynta.
Irish Manhattan
Du behöver:
- 50 ml Tullamore D.E.W.
- 15 ml söt Vermouth
- 5 ml maraschinolikör – exempelvis Luxardo Maraschino Originale
- 2 stänk apelsin-bitters
- Apelsinzest
Så gör du:
1. Blanda alla ingredienser i ett mixerglas.
2. Fyll med is och rör om tills det är väl kylt.
3. Sila över i ett coupeglas.
4. Garnera med en tvist apelsinzest.
Tully XO Daiquiri
Du behöver:
- 60 ml Tullamore D.E.W. XO
- 30 ml färskpressad limejuice
- 15 ml sockerlag
- En tvist limezest
Så gör du:
1. Blanda alla ingredienser i en shaker.
2. Sila över i ett coupeglas.
3. Garnera med en tvist limezest.
9 Feb 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"