Viktor Westerlind blir ny tävlingsledare för Årets Kock
19 Okt 2021
Viktor Westerlind vann själv Årets Kock 2009.
– Det känns hedrande att få ta över som tävlingsansvarig för Årets Kock och att fortsätta att utveckla tävlingen och vässa tävlingsmomenten ytterligare i syfte i att driva svensk gastronomi framåt, säger Viktor Westerlind, Tävlingsledare för Årets Kock 2022.
Viktors uppdrag blir nu att tillsätta en väl sammansatt tävlingsgrupp med kockar som representerar olika kunskaper. Tävlingsgruppens uppgift är att utforma upplägget för Årets Kock – SM i professionell matlagning; från anmälan till final inklusive vilka uppgifter de tävlande ska utföra, poäng som respektive uppgift ger och den tid de har på sig.
Viktor Westerlind vann Årets Kock 2009 och har tidigare arbetat på Franzén och Aira men tillträdde i somras rollen som kökschef på Operakällaren. Viktor har varit en del av tävlingsgruppen de senaste två åren och tillträder nu som tävlingsledare för de kommande tre åren.
Tävlingen Årets kock
Tävlingen är ett officiellt svenskt mästerskap i professionell matlagning och har arrangerats sedan 1983. Vinnaren blir svensk mästare, erövrar titeln Årets Kock, får Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj och en prissumma. Tävlingen beskyddare är H.K.H. Prins Carl Philip. Tävlingen arrangeras av Årets Kock AB, vars huvudsakliga uppgift är att driva och utveckla svensk gastronomi genom olika initiativ.
Tävlingen är ett officiellt svenskt mästerskap i professionell matlagning och har arrangerats sedan 1983. Vinnaren blir svensk mästare, erövrar titeln Årets Kock, får Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj och en prissumma. Tävlingen beskyddare är H.K.H. Prins Carl Philip. Tävlingen arrangeras av Årets Kock AB, vars huvudsakliga uppgift är att driva och utveckla svensk gastronomi genom olika initiativ.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Årets kock
19 Okt 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fabriken by Pontus Frithiof öppnar i Nacka Strand
"Vi är inspirerade av lokalernas industriromantiska charm men vill också bjuda på en upplevelse bortom det förväntade"
-
Hjortviken Country Club öppnar idag
Hotellet satsar på skärmfria hotellrum
-
Strawberry utökar i Danmark
"Hotellet har ett magiskt läge"
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”