Viktor Westerlind blir ny tävlingsledare för Årets Kock
19 Okt 2021
Viktor Westerlind vann själv Årets Kock 2009.
– Det känns hedrande att få ta över som tävlingsansvarig för Årets Kock och att fortsätta att utveckla tävlingen och vässa tävlingsmomenten ytterligare i syfte i att driva svensk gastronomi framåt, säger Viktor Westerlind, Tävlingsledare för Årets Kock 2022.
Viktors uppdrag blir nu att tillsätta en väl sammansatt tävlingsgrupp med kockar som representerar olika kunskaper. Tävlingsgruppens uppgift är att utforma upplägget för Årets Kock – SM i professionell matlagning; från anmälan till final inklusive vilka uppgifter de tävlande ska utföra, poäng som respektive uppgift ger och den tid de har på sig.
Viktor Westerlind vann Årets Kock 2009 och har tidigare arbetat på Franzén och Aira men tillträdde i somras rollen som kökschef på Operakällaren. Viktor har varit en del av tävlingsgruppen de senaste två åren och tillträder nu som tävlingsledare för de kommande tre åren.
Tävlingen är ett officiellt svenskt mästerskap i professionell matlagning och har arrangerats sedan 1983. Vinnaren blir svensk mästare, erövrar titeln Årets Kock, får Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj och en prissumma. Tävlingen beskyddare är H.K.H. Prins Carl Philip. Tävlingen arrangeras av Årets Kock AB, vars huvudsakliga uppgift är att driva och utveckla svensk gastronomi genom olika initiativ.
19 Okt 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: