3 500 ska anställas i nöjesparkerna i år
1 Feb 2024
Nu inleds den årliga rekryteringen av säsongspersonal för Gröna Lund, Kolmården, Skara Sommarland och Furuvik. Cirka 3 500 medarbetare behöver anställas till parkerna, där allt från sockervaddssnurrare och attraktionsvärdar till badvärdar och spöken efterfrågas. I år finns även ett extra stort behov av medarbetare till parkernas alla restauranger och matkiosker.
– För andra människor känns förmodligen sommaren väldigt långt bort, men för oss på Parks and Resorts är det nästan det enda vi tänker på just nu. Vi har ungefär 10 veckor på oss att hitta och utbilda alla våra 3 500 nya medarbetare inför parkernas premiärer. Vi söker alltifrån attraktionsförare och djurvårdare till restaurangpersonal och badvärdar, där vi sätter större vikt vid vem du är som person snarare än vad som står på ditt CV, säger Alexandra Olsson, Utbildningschef på nöjesparkskoncernens egen akademi, Parks and Resorts Academy.
De flesta tjänster behöver man ha fyllt 18 år för att söka, men det finns ingen övre åldersgräns och 2023 var den äldsta medarbetaren 80 år.
Varje år får Parks and Resorts in nära 30 000 ansökningar till sina fyra parker. För majoriteten av tjänsterna sker den första delen i ansökningsprocessen via ett webbaserat servicetest, där den som får högst poäng också blir kallad till intervju. På så vis blir det ett opartiskt urval av kandidater som kallas till intervju, då webbtestet inte tar någon hänsyn till ålder, ursprung, bakgrund, kultur mm. Servicetestet är bland annat en del av Parks and Resorts mångfaldsarbete.
GRÖNA LUND
1 Feb 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"