Inför Kanelbullens dag 4 oktober arrangerar Sveriges största restaurang- och stadsguide, Thatsup, sitt årliga stora test av Stockholms bästa kanelbullar. Totalt deltar 32 bullar från stadens mest välkända bagerier och konditorier, bullarna provas och betygsätts av en jury i blindtest, där både smak och utseende vägs in.
När resultatet summerades stod det klart:
Socker Sucker fick 4,1 poäng, Stockholm 1897 tog hem en hedrande andraplats med 3,9 poäng av 5 möjliga. K-märkt hamnade på tredje plats (3,65).
Stockholm 1897 som kammade hem den hedrande andraplatsen tycker att det är en fin utmärkelse.
-För oss på Stockholm 1897 är det här ett kvitto på vårt hantverk. Att vi placerar oss topp tre i hela Stockholm – och bäst på hela Östermalm och Djurgården – visar att vår kanelbulle inte bara är en ny lokal favorit utan också en av stadens främsta, säger Mattias Svensson, konceptutvecklare på Sandhäxan
Bakom Stockholm 1897 står grundarna av Sandhäxan och Burgsvik Group, båda med tradition kring det bakade brödet där Burgsvik Group har en intressant historia av både bageri och konditori. Tillsammans med chefsbagare Sebastian Axvret och hans team Nikita Klasson och Anton Holgersson har de på kort tid skapat ett utbud där krämbullen blivit ett signum för bageri Stockholm 1897 med över en miljon delningar på TikTok.
-Sebastians hängivenhet för detaljer och osvikliga omsorg hela vägen från råvara till gästens upplevelse ger oss förutsättningar på platsen vi inte tidigare haft, och sätter kvalitetsnivån på både bageriet och restaurangen. Att vi fyra månader efter öppning positionerar oss som ett av Sveriges bästa bagerier känns förstås fantastiskt, säger Anna Dahl Tillander på Burgsvik Group.
Foto. Burgsvik Group