Misshumasshu ägs och drivs av den talangfulla köksduon Adam Dahlberg och Albin Wessman som står bakom en handfull berömda restauranger i Stockholm. Nu har de tagit på sig ett spännande uppdrag, att tolka smakerna i tre nya släpp från Lyft/Lab.
Förutom bland annat restaurangen Adam & Albin, Raamen – Noodles by Adam and Albin så driver duon Misshumasshu som beskrivs som en ”miss-mash”, där en del inspireras av Tokyo och den andra av Stockholm. Tolkningarna av det japanska köket går emot alla traditionella regler och stimulerar innovativa smakkombinationer.
Efter en framgångsrik första kollektionsläpp av ”Savour the flavour”, inspirerad av tre klassiska drinkar, är det nu dags för nästa lansering, som kanske är lite otippat.
Det är LYFT/LAB’s kollektionsläpp av tre nya dosor (som består av smaksatt nikotin utan tobak) som står för inspirationen till tre nya rätter. Adam Dahlberg förklarar att de tagit fram tre olika matkreationer där man blandar modern matlagningsteknik med traditionella japanska anor.
Rätterna har fått namnet ”Collection 02 – Kissed by Fire” där man liksom i dosorna följer smakerna anis, ingefära och kardemumma.