Erik Pändel blir ny vd på Grand Hotel Saltsjöbaden
29 Sep 2022
Ambitionen och för Erik Pändel är att leda Grand Hotel Saltsjöbaden in i framtiden genom att utveckla och förädla det anrika hotellet.
Med sina många års erfarenhet från hotell- och restaurangbranschen, senast som Food and Beverages manager på det prisbelönta hotellet Scandic Haymarket vid Hötorget i Stockholm, har Erik Pändel stor erfarenhet av att utveckla koncept för destinationshotell. Tillsammans med hotellets ägare har han en tydlig bild över vad de tillsammans vill utveckla det ikoniska hotellet till.
Grand Hotel Saltjsöbaden ligger därmed nu i startgroparna för en omfattande utveckling av koncept och erbjudanden. Samtidigt sätts de sista detaljerna i en gedigen renoveringsplan där stor hänsyn tas till den unika atmosfär och historia som sitter i hotellets väggar.
- Att tillträda som vd och leda det arbete som Grand Hotel Saltsjöbaden nu har framför sig är ett otroligt spännande och ärofyllt uppdrag. Det är med stor respekt jag tillsammans med mina medarbetare nu tar vid och fullföljer den resa som Katarina Romell framgångsrikt påbörjat, säger Erik Pändel.
Det var i slutet av 1800-talet som den inflytelserike bankdirektören K A Wallenberg lät bygga Grand Hotel Saltsjöbaden med drömmen om att skapa Sveriges motsvarighet till Franska rivieran. År 1893 invigdes hotellet och har sedan dess välkomnat gäster från hela världen.
Av: Annika Rådlund Källa: Grand Hotel Saltsjöbaden
Foto: Douglas Solberg
29 Sep 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: