Finalisterna i Årets Kockelev 2020
8 Jun 2020
- Det är roligt att se den tävlingsvilja och engagemang som finns hos dessa elver som är framtidens kockar säger Ulrika Brydling, tävlingsledare för Årets Kockelev.
Genom tävlingen vill Årets Kock främja tillväxten i branschen, skapa möten mellan elever, etablerade kockar och andra branschaktörer samt utbilda och inspirera framtidens kockar.
Årets Kockelev och Årets Kockelever arrangeras av Årets Kock tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och Ulrika Brydling. Kvalificeringstävlingarna till Årets Kockelev för årskurs 3 har pågått på restaurangskolor runt om i Sverige under våren.
Finalisterna till Årets Kockelev 2020
Anton Lindqvist Hesselgren - Bromangymnasiet, Hudiksvall
Erik Norrblom - Stockholm Hotell och Restaurangskola, Stockholm
Jack Nilsson - Internationella Hotell och Restaurangskola, Stockholm
Linnea Dahlin - Nyköpingstrands utbildningscentrum, Nyköping
Mark Gleendon Stenberg - Smedenskolan, Smedjebacken (vinnare Årets Kockelever 2019)
Nils Björsten - Mjölbygymnasiet Dackeskolan, Mjölby
Samuel Petersson - Kungsmadskolan, Växjö
Tilda Pettersson - Smedenskolan, Smedjebacken (vinnare Årets Kockelever 2019 )
Finalen i Årets Kockelev kommer ske i samband med Årets Kock finalen i september.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Årets kock
8 Jun 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: