Han blev Årets franchisetagare
20 Okt 2021
Svante Olsson började jobba på McDonald´s 1991. År 2007 blev han franchisetagare och driver idag fyra restauranger i Uddevalla, Munkedal, Trollhättan och Stenungsund. I november tar han även över ytterligare två restauranger i Ale och Bäckebol och blir då verksam i 6 kommuner där han kommer ha cirka 500 anställda.
Juryns motivering lyder: "Årets franchisetagare har under pandemin 2020 valt att gasa i stället för att bromsa. Han har genomfört kontinuerliga förbättringar och gjort omfattande investeringar, satsat på att utveckla medarbetare samt aktivt stöttat andra franchisekollegor och varit bollplank till franchisegivaren. Han har haft ett enastående resultat trots att verksamheten bedrivs dels nära den norska gränsen, dels i ett stort handelsområde.”
- Det är självklart otroligt hedrande att få denna utmärkelse efter många år av hårt men också väldigt roligt arbete. Jag vill passa på att tacka alla fantastiska medarbetare som varit med och bidragit till detta. Inte minst genom ett extra hårt slit under det senaste pandemiåret för att ställa om till rådande läge och restriktioner. Det här priset är verkligen ett kvitto på att det hårda jobb vi gjort faktiskt ger resultat., säger Svante Olsson, franchisetagare, McDonald´s
Av: Annika Rådlund
20 Okt 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: