Humlan har förvandlats till en blomstrande taqueria
26 Maj 2023
Kocken Tal Borenshtein står bakom menyerna.
– Jag bodde i Mexiko en period, i sex år, och jag har hämtat mycket inspiration därifrån och anpassat det till det här köket.
Tacos av nygrillade majsbröd spelar huvudrollen på menyn. Carnitas med habanero-lök, vegan Pastor, Quesadillas, Ceviche och sides som Esquites (smörkokt majs), Pico de Gallo och Black Beans gör Humlan till ett perfekt sommarstopp. Guacamolen tillagas på beställning och ett flertal av tacosen serveras i Birría-stilen från Jalisco, med extra ost och en mustig buljong att doppa i.
Mexikanska cocktails som Chelada, Michelada, Margaritas och Humlans Piña Colada - Slush finns med på dryckesmenyn. Även hemrörd Agua Fresca, en av de mest klassiska mexikanska dryckerna, med och utan tequila finns med på listan.
När Tal Borenshtein flyttade till Mexiko var han bara 21 år. Efter att ha misslyckats med att starta en skobutik sadlade om till kock. När Tal kom till Sverige fortsatte sitt arbete inom matlagning och han har under de senaste åren arbetat på flera kända krogar, bland annat inom F12 gruppen.
–Jag ser det som mitt uppdrag att sprida glädjen och passionen för det mexikanska köket. Det är väldigt roligt att få inspirera gäster i Stockholms härligaste park i sommar med hjärtat av mexikansk mat, tacos, säger Tal Borenshtein.
26 Maj 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: