Humlan har förvandlats till en blomstrande taqueria
26 Maj 2023
Kocken Tal Borenshtein står bakom menyerna.
– Jag bodde i Mexiko en period, i sex år, och jag har hämtat mycket inspiration därifrån och anpassat det till det här köket.
Tacos av nygrillade majsbröd spelar huvudrollen på menyn. Carnitas med habanero-lök, vegan Pastor, Quesadillas, Ceviche och sides som Esquites (smörkokt majs), Pico de Gallo och Black Beans gör Humlan till ett perfekt sommarstopp. Guacamolen tillagas på beställning och ett flertal av tacosen serveras i Birría-stilen från Jalisco, med extra ost och en mustig buljong att doppa i.
Mexikanska cocktails som Chelada, Michelada, Margaritas och Humlans Piña Colada - Slush finns med på dryckesmenyn. Även hemrörd Agua Fresca, en av de mest klassiska mexikanska dryckerna, med och utan tequila finns med på listan.
När Tal Borenshtein flyttade till Mexiko var han bara 21 år. Efter att ha misslyckats med att starta en skobutik sadlade om till kock. När Tal kom till Sverige fortsatte sitt arbete inom matlagning och han har under de senaste åren arbetat på flera kända krogar, bland annat inom F12 gruppen.
Humlan öppnades den 25 maj.
–Jag ser det som mitt uppdrag att sprida glädjen och passionen för det mexikanska köket. Det är väldigt roligt att få inspirera gäster i Stockholms härligaste park i sommar med hjärtat av mexikansk mat, tacos, säger Tal Borenshtein.
–Jag ser det som mitt uppdrag att sprida glädjen och passionen för det mexikanska köket. Det är väldigt roligt att få inspirera gäster i Stockholms härligaste park i sommar med hjärtat av mexikansk mat, tacos, säger Tal Borenshtein.
Av: Annika Rådlund
26 Maj 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fabriken by Pontus Frithiof öppnar i Nacka Strand
"Vi är inspirerade av lokalernas industriromantiska charm men vill också bjuda på en upplevelse bortom det förväntade"
-
Hjortviken Country Club öppnar idag
Hotellet satsar på skärmfria hotellrum
-
Strawberry utökar i Danmark
"Hotellet har ett magiskt läge"
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”