Julmeny med modern touch i stället för julbord
1 Dec 2024
Julbordets meny är noggrant sammansatt för att erbjuda en unik smakresa genom både klassiska och moderna julrätter. Julmenyn inleds med två sorters canapéer, en krämig skagenröra toppad med forellrom samt en smakrik paté på grovt bröd, ackompanjerad av syrlig Cumberland och pickles.
– Vi vill att Rummel ska vara en plats att fira alla högtider på, och därför har vi valt att ta fram en klassisk julmeny med en modern twist, säger Gustaf Nathorst, köksmästare på Rummel.
Därefter serveras en innovativ tolkning av lerpottasill, där matjessill får sällskap av långkokt ägg, smetana, tre sorters lök, smulad Västerbottensost och brynt smör. För gäster som uppskattar havets smaker erbjuds en hyllning till Aqvavit NYC i form av gravad lax med en söt muscavadovinaigrette.
Julgrisen gör entré i form av portvinsglaserad fläsksida, serverad med picklade senapsfrön och saltstekt brysselkål. Ankrätten får en extra touch av julkänsla med glöggkokt päron och grönkål.
Den moderna intrycket som arkitekturen på Restaurang Rummel ger ska även avspegla sig på menyn. Genomgående satsar man på moderna smaker men det ska vara med en modern tvist.
Julmiddagen avslutas med en traditionell sticky toffee pudding, kompletterad med kryddglass och spritig grädde, samt klassisk julknäck. Med fokus på att balansera tradition och nytänkande lovar Rummel att sätta en extra gyllene kant på årets julupplevelse.
– Vi har valt att erbjuda en satt julmeny istället för ett traditionellt julbord, då det ger oss möjlighet att noggrant styra över både kvalitet och portioner. Det är också ett mer hållbart val, då det minskar matsvinnet och säkerställer att varje rätt serveras i perfekt skick. Genom att fokusera på välkomponerade rätter kan vi också höja detaljerna och ge en mer finjusterad upplevelse för våra gäster, fortsätter Gustaf.
Under denna period har gästerna även möjlighet att beställa en klassisk Champagne Cocktail, en tidlös aperitif som serveras i ett coupetteglas, med champagne, fyllig cognac med ett stänk av angostura - där en vit sockerbit långsamt får lösas upp i bubblorna.
Text och foto: Annika Rådlund
1 Dec 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: