Julmeny med modern touch i stället för julbord
1 Dec 2024
Julbordets meny är noggrant sammansatt för att erbjuda en unik smakresa genom både klassiska och moderna julrätter. Julmenyn inleds med två sorters canapéer, en krämig skagenröra toppad med forellrom samt en smakrik paté på grovt bröd, ackompanjerad av syrlig Cumberland och pickles.
– Vi vill att Rummel ska vara en plats att fira alla högtider på, och därför har vi valt att ta fram en klassisk julmeny med en modern twist, säger Gustaf Nathorst, köksmästare på Rummel.
Därefter serveras en innovativ tolkning av lerpottasill, där matjessill får sällskap av långkokt ägg, smetana, tre sorters lök, smulad Västerbottensost och brynt smör. För gäster som uppskattar havets smaker erbjuds en hyllning till Aqvavit NYC i form av gravad lax med en söt muscavadovinaigrette.
Julgrisen gör entré i form av portvinsglaserad fläsksida, serverad med picklade senapsfrön och saltstekt brysselkål. Ankrätten får en extra touch av julkänsla med glöggkokt päron och grönkål.
Den moderna intrycket som arkitekturen på Restaurang Rummel ger ska även avspegla sig på menyn. Genomgående satsar man på moderna smaker men det ska vara med en modern tvist.
Julmiddagen avslutas med en traditionell sticky toffee pudding, kompletterad med kryddglass och spritig grädde, samt klassisk julknäck. Med fokus på att balansera tradition och nytänkande lovar Rummel att sätta en extra gyllene kant på årets julupplevelse.
– Vi har valt att erbjuda en satt julmeny istället för ett traditionellt julbord, då det ger oss möjlighet att noggrant styra över både kvalitet och portioner. Det är också ett mer hållbart val, då det minskar matsvinnet och säkerställer att varje rätt serveras i perfekt skick. Genom att fokusera på välkomponerade rätter kan vi också höja detaljerna och ge en mer finjusterad upplevelse för våra gäster, fortsätter Gustaf.
Under denna period har gästerna även möjlighet att beställa en klassisk Champagne Cocktail, en tidlös aperitif som serveras i ett coupetteglas, med champagne, fyllig cognac med ett stänk av angostura - där en vit sockerbit långsamt får lösas upp i bubblorna.
Text och foto: Annika Rådlund
1 Dec 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fabriken by Pontus Frithiof öppnar i Nacka Strand
"Vi är inspirerade av lokalernas industriromantiska charm men vill också bjuda på en upplevelse bortom det förväntade"
-
Hjortviken Country Club öppnar idag
Hotellet satsar på skärmfria hotellrum
-
Strawberry utökar i Danmark
"Hotellet har ett magiskt läge"
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”