Karamell har öppnat på Skeppsbron
31 Maj 2024
Nyöppnade Karamell ska vara en plats för både festliga och lugna möten. Inredningen har en mix av olika färger och menyn består av rätter med bas från Medelhavets rika kök, där varje måltid kombineras med olika drycker. Karamell öppnade dörrarna för sina första gäster den 1 maj.
Skeppsbron är en plats i Stockholm som kännetecknas av dess pulserande atmosfär. Längs med kajen samsas restauranger, båtplatser och fotgängare med vattnet skvalpandes bredvid. Det är en utmärkt plats för Karamell dit gästerna kan komma för en härlig lunch på uteserveringen eller en festlig middag framåt kvällen.
- Vi brinner för att ge gästerna ett minnesvärt besök med smakupplevelser i både mat och dryck. Vi har även lagt mycket tid och kärlek på omgivningen med tillhörande inredning. Det är viktigt att atmosfären ger samma känsla som det vi serverar, säger Christos Neo, ägare av Karamell.
Bland förrätterna på sommarens meny finns bland annat räksallad och råbiff samt pasta med grön sparris och zuccini samt pasta med salsicca, chili, selleri, parmesan och paccher. Som förrätt kan gästerna välja på bland annat burrata med tomat, basilikagremolato, balsamvinäger med surdegscrips, sabrada med honung och bröd eller arancini med misomajonäs och parmesan.
Namnet Karamell har betydelsen av att det ska finnas något för alla. Sött, surt och salt i olika färger och former. Det präglar både rätterna på tallriken och de kulörta drinkarna från cocktailbaren. Bland efterrätterna finns nötkaka med kardemummaglass, brynt smör och citron, eller vit choklad och citrontryffel samt sorbet.
31 Maj 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: