Lakrids by Bülow lanserar två nordiska smaker
9 Maj 2021
Som namnen avslöjar så består Sea buckthorn av den orangea havtornen, ofta kallad nordisk citron, som sprider sig längs många svenska kuster. Havtorn har en unik smak som ger en färsk karakteristisk syrlighet som fungerar bra ihop med den söta lakritsen och vita chokladen, nmed ett krispigt skal av socker. I Wild blueberry tillför de delikat söta blåbären en mild syrlighet som balanserar dulcechokladen som ffinns kring det söta lakritscentret.
Företaget vill uppmuntra till att utforska de unika smakkombinationer som finns i att hitta i landets skogar.
– Vi måste ut i det fria och utforska, uppleva och smaka på vad naturen har att erbjuda. Sveriges vilda natur har många råvaror som passar bra med lakrits. Bland annat vilda blåbär i skogsbotten, saftiga björnbär och doftande fläder på buskar, och sur och fräsch havtorn längst med kusten. Detta är ingredienser från naturens skafferi som vi kan ta med oss hem för att utforska i köket. Bär kan kombineras med lakrits på många sätt och förnya upplevelsen av bakverk, sylt eller smoothies. Använd fantasin! Och smaka dig fram, säger Francisca Listov-Saabye, smakutvecklare på Lakrids by Bülow.
BÆRRIES-kollektionen lanserades den 6 maj 2021.
Lakrids by Bülow
Det danska gourmetgodiset finns idag hos fler än 1 900 återförsäljare i 25 länder och har också försäljning online. De har använt burkar i 100% återvunnen plast sedan 2019.
www.lakridsbybulow.com
9 Maj 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"