Ny tävling ska premiera hållbarhet i restaurangbranschen
11 Feb 2020
- Det finns många kreativa och inspirerande förebilder runt om i landet som genom sitt hållbarhetsarbete kan inspirera fler. Vi vill synliggöra allt det arbete, stort och smått, som görs i matsalar, kök, diskrum och barer för att göra branschen mer hållbar, säger Christina Gezelius, informationschef på Martin & Servera.
Hållbarhetstävlingen, som tidigare gått under namnet Utmaningen, och då arrangerats enbart av Martin & Servera Restauranghandel, har under åren haft olika teman som till exempel matsvinn, mångfald och vegetariskt. Det nya namnet blir Utmanarna.
Nu breddas tävlingen att omfatta hela restaurangens verksamhet – från matsal till diskrum. Vem som helst kan skicka in en nominering, och det är naturligtvis ok att nominera sin egen verksamhet. Det krävs ingen extra insats av de som nomineras. Det handlar i stället om att juryn bedömer det hållbarhetsarbete som görs varje dag.
- Vi hoppas få se exempel som handlar om att arbeta smart och hållbart. Sådant som vi kan använda i vårt arbete för att inspirera andra kunder, säger Christina Gezelius.
Vinnarna får ett stipendium på 10 000 kr vardera att nyttja för vidareutbildning hos Martin & Servera-gruppens utbildningsföretag Gastro Merit. De får också varsitt inspirerande studiebesök/utbildning i samarbete med Martin & Servera-gruppens bolag – Martin & Servera Restauranghandel (kategorin Matsal), Sorundahallarna (kategorin Kök), Diskteknik (kategorin Disk) och Galatea (kategorin Bar).
Nominering görs via formulär på Martin & Serveras hemsida. Sista nomineringsdatum är den 15 mars 2020.
Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.
11 Feb 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: