Recept: Bifftaco i majstortilla med karamelliserad lök
23 Jan 2024
Nyheten kommer att ingå i The Collection, som inkluderar produkterperfekta för ”street style tacos”.
Servera förslagsvis en street style bifftaco med karamelliserad lök och smulad salladsost, silverlök och koriander i den nya, mjuka majstortillan. Eller en kycklingtaco med krämigmajs- och chilifyllning som gör sig perfekt i den mjuka och lena majstortillan
Bifftaco i majstortilla med karamelliserad lök
En spannande bifftaco med ljuvlig karamelliserad lok i en mjuk och len majstortilla.
Ingredienser:
Antal portioner: 4
1 paket Santa Maria White Corn Tortilla
500 g biff
1 påse Santa Maria Spice Paste Beef Tacos
1 msk olja, till stekning
2 gula lökar, tunt skivade
2 msk smör
1 tsk socker
Tillbehör:
1 paket mjuk salladsost, 120g
1 silverlök, fint hackad
1 kruka koriander, hackad
1 flaska Santa Maria Taqueria Salsa
Gör så här:
• Hetta upp en stekpanna med olja, torka av biffarna och stek på hög varme i oljan,
ca 1,5 minuter på varje sida, beroende på tjocklek.
• Lagg biffarna på en skärbräda och lat dem vila.
• Stek loken i smör på medelhög varme i en mindre panna eller tjockbottnad kastrull.
• Löken ska bli riktigt gyllenbrun och mjuk. Hall pa socker som far karamellisera med i löken.
Förbered resten av tillbehören:
• Hacka silverlök och koriander.
• Smula salladsosten.
• Varm White Corn Tortillas enligt instruktionen pa paketet, hall dem varma i en ren handduk.
• Skiva biffen i tunna strimlor.
• Hetta upp stekpannan, lagg tillbaka köttet och hall på Spice Paste Beef Tacos. Rör om ordentligt, värm cirka en minut.
• Montera tacon, börja med lök i botten av tortillabrödet, lägg på kött och salladsost, toppa med Taqueria Salsa och garnera med silverlök & koriander.
Tips; Gör rätten vegetarisk genom att byta ut köttet mot 700g svamp istället. Stek på samma sätt men under längre tid, tillsatt Spice Paste Beef Tacos när svampen är klar.
23 Jan 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"