Recept: Kocken Filip Poons mexikanska fisktaco samt Margaritas
4 Maj 2021
Sedan många år tillbaka har Cinco de Mayo uppmärksammas på en rad olika sätt runt om i världen. I Vancouver firas dagen med ett årligt skydiving-event, medan firandet i USA innebär livliga fester med mexikanskt tema. Mest förekommande är att blanda Margaritas och njuta av mexikansk mat. Som till exempel en taco-onsdag med krispig fisktaco ackompanjerad med en Mango Margarita.
Filip Poons mexikanska fisktaco
Räcker till: ca 4 portioner Tillagningstid: ca 20 min
Ingredienser:
8 st små tortillas
4 st tärnade avokados
1 kruka koriander
150 g fetaost
Kålsallad:
200 g strimlad rödkål
2 st lime
2 msk olivolja
Chilimajo:
2 dl majonnäs
2 msk chilisås
Picklad rödlök
1 st rödlök
½ dl ättika
12 %½ dl socker
½ dl vatten
Friterad fisk:
500–600 g torsk
1,5 dl mjöl
½ msk salt
1 msk spiskummin
2 ägg
2 dl panko/ströbröd
1 l rapsolja/frityrolja
Så här gör du:
1. Picklad rödlök: Blanda ättika, socker och vatten tills det att sockret löst upp sig. Lägg sedan i tunt skivad rödlök.
2. Chilimajo: Blanda ihop majonnäsen och chilisåsen.
3. Kålsallad: Strimla rödkålen och blanda med limejuice, salt och olivolja.
4. Fritera fisken: Blanda mjöl, salt och spiskummin. Vispa upp ägg och en skvätt vatten i en separat skål och häll upp panko/ströbröd i ytterligare en separat skål. Dela fisken i mindre bitar och panera sedan först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i pankon/ströbrödet. Fritera sedan fisken i olja på 175°c tills de är gyllenbruna.
Servera direkt! Fyll en tortilla med kålsallad, koriander, avokado, friterad fisk, picklad rödlök, smulad fetaost och toppa med chilimajo.
-------------------------------------------------------
Klassisk Margarita
Du behöver:
4 cl tequila
2,5 cl Cointreau
2 cl limejuice
Salt
Så här gör du:
1. Mät upp ingredienserna i en shaker och tillsätt is. Skaka drinken kall.
2. Saltkanta ett cocktailglas eller rocksglas.
3. Sila upp, servera!
------------------------------------------------------------
Mango Margarita
Du behöver:
4 cl tequila
2,5 cl Cointreau
2 cl limejuice
2 dl fryst mango
Så här gör du:
1. Mixa tequila, Cointreau, limejuice och fryst mango i en blender.
2. Häll upp och servera drinken i ett glas på fot.
3. Garnera med en färsk mangoskiva.
4 Maj 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: