Recept: Kocken Filip Poons mexikanska fisktaco samt Margaritas
4 Maj 2021
Sedan många år tillbaka har Cinco de Mayo uppmärksammas på en rad olika sätt runt om i världen. I Vancouver firas dagen med ett årligt skydiving-event, medan firandet i USA innebär livliga fester med mexikanskt tema. Mest förekommande är att blanda Margaritas och njuta av mexikansk mat. Som till exempel en taco-onsdag med krispig fisktaco ackompanjerad med en Mango Margarita.
Filip Poons mexikanska fisktaco
Räcker till: ca 4 portioner Tillagningstid: ca 20 min
Ingredienser:
8 st små tortillas
4 st tärnade avokados
1 kruka koriander
150 g fetaost
Kålsallad:
200 g strimlad rödkål
2 st lime
2 msk olivolja
Chilimajo:
2 dl majonnäs
2 msk chilisås
Picklad rödlök
1 st rödlök
½ dl ättika
12 %½ dl socker
½ dl vatten
Friterad fisk:
500–600 g torsk
1,5 dl mjöl
½ msk salt
1 msk spiskummin
2 ägg
2 dl panko/ströbröd
1 l rapsolja/frityrolja
Så här gör du:
1. Picklad rödlök: Blanda ättika, socker och vatten tills det att sockret löst upp sig. Lägg sedan i tunt skivad rödlök.
2. Chilimajo: Blanda ihop majonnäsen och chilisåsen.
3. Kålsallad: Strimla rödkålen och blanda med limejuice, salt och olivolja.
4. Fritera fisken: Blanda mjöl, salt och spiskummin. Vispa upp ägg och en skvätt vatten i en separat skål och häll upp panko/ströbröd i ytterligare en separat skål. Dela fisken i mindre bitar och panera sedan först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i pankon/ströbrödet. Fritera sedan fisken i olja på 175°c tills de är gyllenbruna.
Servera direkt! Fyll en tortilla med kålsallad, koriander, avokado, friterad fisk, picklad rödlök, smulad fetaost och toppa med chilimajo.
-------------------------------------------------------
Klassisk Margarita
Du behöver:
4 cl tequila
2,5 cl Cointreau
2 cl limejuice
Salt
Så här gör du:
1. Mät upp ingredienserna i en shaker och tillsätt is. Skaka drinken kall.
2. Saltkanta ett cocktailglas eller rocksglas.
3. Sila upp, servera!
------------------------------------------------------------
Mango Margarita
Du behöver:
4 cl tequila
2,5 cl Cointreau
2 cl limejuice
2 dl fryst mango
Så här gör du:
1. Mixa tequila, Cointreau, limejuice och fryst mango i en blender.
2. Häll upp och servera drinken i ett glas på fot.
3. Garnera med en färsk mangoskiva.
4 Maj 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"