Team Sweden kammade hem två priser i Bocuse d’Or Europe
Thilda Mårtensson i Team Sweden vann utmärkelsen Best commis chef ikväll.
Martin Brag och Jimmi Eriksson i Team Sweden när de tog emot utmärkelsen Special prize Theme on platter.
Idag avgjordes Bocuse d’Or Europe 2022 i Budapest. Danmark vann, Ungern hamnade på andra plats och Norge på tredje plats.
24 Mar 2022
Stämningen var högtidlig när prisutdelningen ägde rum idag. Alla lagen fick gå in på rad när priserna skulle delas ut, med landets flagga längst fram. Hela tävlingen och prisutdelningen direktsändes och gick att se via streaming.
Det första priset som delades ut gick till Thilda Mårtensson i Team Sweden som vann Best commis chef. Strax därefter gick hela svenska laget fram för att ta emot priset Special prize Theme on platter.
Det svenska laget består av:
Jimmi Eriksson som är Sveriges kandidat, Thilda Mårtensson, commis/assistent. Martin Brag, coach och
Tommy Myllymäki, president.
Bocuse d’Or Europe är en kvaltävling till världsfinalen i Lyon som avgörs i januari 2023. Av de 17 länder som tävlade under dagen kommer tio att tävla i världsfinalen Bocuse d’Or i Lyon 2023.
Förutom Danmark, Ungern och Norge så kommer även de som hamnade på plats 4 till 10 att tävla i Lyon.
4. Sverige
5. Island
6. Finland
7. Frankrike
8. UK
9. Schweiz
10. Belgien
Av: Annika Rådlund Foto: Från Bocuse d’Or direktsändning
24 Mar 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: