Tre enkla påskdrinkar
24 Mar 2024
I den nya drinken Must Flip It används, förutom sockerlag på must, även ett helt ägg (inte bara vitan).Resultatet blir en balanserad sötma ihop med whiskyns mjuka kryddighet och hint av honung och vanilj.
Till avec kan sockerlagen användas i kaffedrinken Must Try, en lika delar len som generös smak toppad med grädde och kryddad med påsknostalgi. Kassikern Old Fashioned kan ge drinken en oväntad twist till påsk.
– Den gamla trotjänaren påskmusten kokas snabbt till en sockerlag vars smak väcker minnen och förhöjer noterna i whiskyn. Här är tre riktigt goda drinkar att njuta av i påsk, som garanterat kommer att imponera på gästerna.” säger Rasmus Borgström, Nordic Brand Manager på The Famous Grouse.
Sockerlag på påskmust
Ingredienser:1 l Påskmust (ej sockerfri)Gör så här:Häll i 1 liter påskmust i en kastrull. Koka på medeltemperatur tills musten har konsistensen av sirap (av 1 liter must blir det ca 1 dl sockerlag). Låt svalna.
Drinken Must Flip It
Krämig med balanserad sötma, i hop med whiskyns mjuka kryddighet och honung och vanilj.
Ingredienser
4 cl The Famous Grouse2 cl Sockerlag av påskmust1 Helt äggBitters efter smakRiven muskot till garnering
Gör så här:Mixa whisky, bitters, ett helt ägg och sockerlag i en isfylld shaker, häll upp i glaset. Garnera skumkronan med riven muskot. Servera!
---------------------------------------------------------
Drinken Must Try
En kaffedrink på whisky kryddad med påsknostalgi.
Ingredienser:
3 cl The Famous Grouse2 cl Kaffelikör (kan bytas mot en skvätt svart kallt kaffe med socker)4 cl Sockerlag av påskmust
Toppa med lättvispad gräddeKaffebönor till garnering
Gör så här:
Vispa grädde lätt. Mixa whisky, likör och sockerlag i en shaker, häll upp i ett kallt glas. Toppa med grädde. Garnera med kaffebönor.
-----------------------------------------------------------------
The Must Old Fashioned
24 Mar 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"