Tre nya gindrinkar från tre olika cocktailbarer
21 Nov 2020
Just nu arrangeras Bombay Gin Journey i Sverige, där bartenders på olika cocktailbarer tagit fram en egen drink. De serveras nu för första gången i Sverige och här delar de med sig av recepten:
Thai Basil från cocktailbaren APO
Ingredienser:
5 cl Bombay Sapphire eller annan gin
3 cl citronjuice
3 cl sockerlag smaksatt med thaibasilika
Kokosmjölk
Thaibasilika
Gör så här:
Skaka ingredienserna och servera på en stor isbit i ett frostat glas. Toppa med kokosskum (skummad kokosmjölk) och garneras med ett blad thaibasilika.
Talk To Me Goose från cocktailbaren Paradiso
Ingredienser:
4 cl Bombay Bramble eller annan björnbärs- och hallongin
3 cl cava
3 cl sockerlag med krusbär
2 cl limejuice
1,5 cl Falernum eller annan kryddig likör
1 droppe absint
Mynta
Gör så här:
För sockerlag, koka två delar strösocker och en del vatten, smaksätt med krusbär. Skaka alla ingredienser utom cava i en shaker. Sila sedan upp i ett högt glas fyllt med is. Toppa med cava. Garnera med myntakvist.
Ocean Martinez Från cocktailbaren Tweed
Ingredienser:
4 cl Bombay Sapphire English Estate eller annan gin
2 cl söt vermouth
Fyra skvättar Ocean Bitters
Olivolja med tryffel
Noriblad
Havssalt
Oliv
Gör så här:
För Ocean Bitters, blanda lika delar Orange Bitters och absint, smaksätt med ett litet knippe havssalt. Rulla ingredienserna mellan två shakerdelar med is för att infusera luft och kyla samt vatten till drinken. Servera i ett litet coupetteglas utan is med noriblad. Häll ett par droppar olivolja på toppen av drinken precis innan servering. Garnera med oliv.
21 Nov 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"