Saftig rapsgris

Fläsksida av rapsgrisenMed Scan rapsgris, en ny och innovativ gris, erbjuder Scan Sveriges krögare ett nytt sorts fläskkött att servera sina gäster. Tillsammans med bonden Claes Friberg, som driver Malma Gård vid Kinnekulle i Västergötland, har Scan gett grisarna svensk rapsolja i fodret. Resultatet har blivit ett kött som är både saftigare, godare och smakrikare än någonsin tidigare. Under hösten har Christian Hellberg, Årets Kock 2001 och krögare på Griffin’s Steakhouse testkört Rapsgrisen, vilket gav en ökning av fläskköttförsäljningen med 15 procent.

– Man kan känna på smaken att grisen har mått bra, menar Christian. När djuren inte gjort det kan man bland annat känna en söt och oangenäm smak. Så har det varit med gris tidigare i Sverige, då köttet nästan varit för intensiv i smaken. Men det har gått otroligt bra med Rapsgris och nu hoppas jag att det ska sälja mycket bland konsumenter så vi kan börja göra sjukt många goda rätter på det, hela serier!

www.scan.se

Läs också