Baileys fudge med hasselnötter

Fudge med hasselnötterHär kommer ett utlovat recept på Baileys fudge med hasselnötter framtaget av Baileys och Jonas Hallberg som vi skrev om i nummer 1 av tidningen. Receptet räcker till cirka 24 bitar.

Lager 1:
500 g mörk choklad
180 g vit choklad
50 g smör
350 g socker
2,5 dl Baileys Hazelnut Flavour
350 g hasselnötter, hackade

Lager 2:
170 g mörk choklad
100 g vit choklad
0,6 dl Baileys Hazelnut Flavour
30 g smör

Gör så här:
Klä insidan av en 20×20 cm form med plastfolie.
Lager 1: Hacka chokladen. Smält båda chokladsorterna tillsammans med smöret och sockret på låg värme i en kastrull. Smält bara så länge att chokladen precis smälter, ta sedan kastrullen av värmen och rör tills chokladsmeten är slät. Häll i rumsvarm Baileys.
Tillsätt sedan hackade nötter. Bred ut chokladsmeten i formen och ställ in i kylen tills det svalnat.
Lager 2: Hacka chokladen och smält den i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och vispa ner smör och Baileys med en gaffel tills smeten är slät. Bred ut över lager 1 i formen. Täck med plastfolie och låt stelna i kylen i minst 2 timmar och skär sedan ut bitar.

Läs också