Ekologiska gourmetkryddor

cubepepparEkologiskt – det är för Herbaria en tydligt definierad och omfattande kvalitetsförklaring. Med tillverkning av livsmedel och inköp ev ekologiskt odlade produkter tar man också långtgående ansvar för naturen och klimatet på vår jord.

Herbarias helt ekologiska kryddsortiment består av mer än 60 olika rena kryddor och välbalanserade kryddblandningar från världens kök, samt även ett bassortiment av örter och rena kryddor. De representerade köken är: Nordeuropa, Orienten, Amerika, Medelhavet och Asien. Dessutom ingår ett exklusivt pepparsortiment där stor vikt läggs vid terroiren, ett prisbelönat sött kök samt exotiska curryblandningar från världens kök.

I dag finns svartpeppar i varje kök, men peppar har så mycket mer att erbjuda av arom och mångsidighet. Peppar är inte enbart stark. Beroende på terroir, odling och skörd har pepparfrukten så mycket mer att erbjuda i otaliga varianter. Tillsammans med de smakfulla släktingarna till Piper nigrum, som till exempel rosépeppar, cubebpeppar eller långpeppar öppnar sig en ocean av nyanser för gommen – från milt-fruktig till söt-kryddig och trä-varm och styrka med beska. Herbarias Indonesiska cubebepeppar (bildern) är till exempel klotformade frukter med skaft, även kallad svanspeppar.
Hela frukter för kryddkvarn eller mortel. Cubebepeppar passar till orientaliska och asiatiska rätter; perfekt på jasminris.

www.munchmedia.se
Fotograf/Källa: Sara Westerlin

Läs också