God Morgon Bifido mild mango/passionfruit är det senaste tillskottet i God Morgons Bifido-familj som lanserades i början av 2012 efter flera års produktutveckling. God Morgon Bifidos juicer innehåller upp till 40 miljarder goda bakterier och är de enda fruktjuicerna på marknaden med tillskott av Bifidobacterium lactis. Precis som övriga juicer från God Morgon innehåller de 100 % frukt och inget tillsatt socker.
Runt om i världen växer juicetrenden sig stark – Miami-hotellet The Standard har eget spa där deras nyttiga juiceshots serveras. I London finns kombinerade juicebarer och cykelbutiker och i Stockholm poppar nya juicebarer upp titt som tätt.
– Juice är superhett just nu! Konsumenter efterfrågar mer mångfunktionella livsmedel som smakar gott och gör gott, till exempel juice berikade med bakterier. En tydlig trend är att göra juiceshots genom att addera olika ingredienser i sin juice, som spenat, honung eller rödbetor. På så sätt skapar man sin egen unika juiceshot, laddad med nyttigheter, säger Christina Cheng, trendanalytiker.
På restaurangen och matbutiken Urban Deli i Stockholm finns Juicebaren God Morgon, med juicer och smoothies för dygnets alla timmar. Ann-Sofie Nilsson, recept- och matkreatör på Urban Deli i Stockholm har tagit fram ett recept på en juiceshot, baserad på God Morgon Bifido mild mango/passionfruit.
– För att skapa en god men samtidigt enkel juiceshot har vi lagt till ingefära, citron, hallon och macadamianötter. Resultatet är en uppfriskande energiboost som är ett enkelt sätt att starta dagen på eller dricka som mellanmål, säger Ann-Sofie Nilsson från Urban Deli.
Recept Urban Deli juiceshot, för två personer:
2 dl God Morgon Bifido mild mango/passionfruit
15 g ingefära (cirka 1-2 cm ingefära)
2 citronklyftor
50 gram hallon
25 gram macadamianötter (nötterna kan uteslutas för allergiker)
Riv ingefäran och blanda alla ingredienser. Rör om ordentligt. Servera i shotglas eller espressokoppar.