Kanapéer med Prosciutto di Parma

receptbildProsciutto di Parma är bäst precis som den är, serverad med goda tillbehör som nybakat bröd och grissini, eller melon och fikon. Den passar bra på ett buffébord bland kräftor, ost, färskpotatis, rökt eller gravad lax och andra delikatesser.

Kanapéer med Prosciutto di Parma
(4 personer)
1 mogen papaya utan skal och kärnor
175 g sparris
75 g röd paprika
100 g mozzarellaost
8 körbärstomater
24 skivor Prosciutto di Parma

Skär papayan i 8 bitar. Rulla varje bit i en skiva Prosciutto di Parma.
Koka sparrisen snabbt, låt dem svalna i kallt vatten och skölj dem. Sätt ihop två eller tre sparrisar med ett par skivor grillad paprika. Rulla in dem i en skiva Prosciutto di Parma och servera.
Skär mozzarella i 8 bitar. Trä en bit mozzarella tillsammans med en körsbärstomat och en skiva Prosciutto di Parma på en sticka och servera.

Parmaskinka får inte innehålla några tillsatser utan tillverkas fortfarande på exakt samma sätt som förr med endast fyra naturliga ingredienser: italienskt fläskkött, salt, luft och tid. Den milda sältan gör att parmaskinka äts med fördel både som populärt tilltugg och i maträtter.

Läs också