Korvkartan 2024: Poliserna äter korv oftast - men byggarbetarna äter mest
27 Nov 2024
Svenska byggarbetare äter mest korv av alla yrken – hela 73 korvar i snitt per år, att jämföra med riksgenomsnittet på 47 korvar. Poliskåren landar på en andraplats vad gäller mängden korv, med 63 korvar per år i snitt. Däremot kammar de hem förstaplatsen när det gäller frekvens, där hela 84 procent av poliserna uppger att de äter korv minst en gång per månad. Detta är den klart högsta siffran av alla yrken, att jämföra med riksgenomsnittet som är 64 procent för en korv per månad.
I andra änden av skalan hittar vi socionomerna. I denna yrkesgrupp är det bara 55 procent som äter korv minst en gång i månaden och konsumtionen är blygsamma 39 korvar i snitt per år. Endast hotell- och restauranganställda äter färre korvar, 38 per år, men de som äter gör det oftare - 69 procent äter minst en gång per månad.
- Som en av landets största korvförsäljare vet vi att korv går hem i alla läger. Våra kunder är ju på väg, så det är inte helt förvånande att det är just yrken som rör på sig mer på vägarna som toppar den här listan. De behöver snabb, pålitlig och god mat längs vägen – och där är korven perfekt, säger Erika Söderlund, kommunikationschef på Circle K.
När det kommer till val av korv visar undersökningen en rad skillnader mellan de olika yrkena. Sjukvårdspersonalen dissar bland annat svenskarnas favoritkorv, chorizon, då enbart 27 procent har uppgett denna som sin favoritkorv. Psykologerna verkar föredra lammkorven mer än andra då hela 39 procent har denna som sin favorit, vilket är klart över snittet (16 %). Den vegetariska korven är en vattendelare bland olika yrken, inom reklam och PR är det flest som har denna som favorit (15 %), medan noll procent av poliserna och byggarbetarna har uppgett denna som sin favorit.
Topp fem korvätande yrken
Byggarbetare – 73 korvar per år
Utvald statistik från undersökningen
Yrkeschaufförer gillar verkligen Bostongurka. Hela 23 procent har det som viktigaste tillbehöret till korven, att jämföra med riksgenomsnittet på 13 procnet.
27 Nov 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Wedholms Fisk firar 40 år med gästspel av Johan Jureskog
"Med Johan vill vi gå så långt utanför den vanliga menyn som möjligt"
-
Recept: Mac n’ Cheese Fusion med het vitlök och krispig salvia
Pastarecept med cheddarostcréme
-
Pontus Frithiof at Bro Hof startar vid årsskiftet
"Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att skapa en plats som erbjuder en oslagbar upplevelse"
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"