Martin & Servera lanserar egen 50/50-färs
12 Sep 2024
Den färdigblandade färsen underlättar jobbet för alla professionella matlagare som vill servera hållbara, klimatsmarta och näringsrika måltider.
–Den här nya 50/50 färsen gör det enkelt att kraftigt minska måltidens klimatavtryck. Nötfärs är traditionellt en stor volymprodukt och basen i många populära rätter, så för att nå snabba resultat ville vi börja där, säger Emelie Hansson, hållbarhetschef Martin & Servera.
Martin & Servera har, under utvecklingsprocessen, samarbetat med flera kunder för att hitta fram färs för restauranger och storkök, den har testats i många sammanhang och redan fått toppbetyg av både matgäster och kockar.
50/50-färsen innehåller hälften nötkött och hälften baljväxter, den innehåller inga tillsatser, är näringsrik och gjord helt på svenska råvaror.
Färsen är okryddad, men innehåller lite salt.-
–Vi vill driva på utvecklingen mot mer svenskodlade baljväxtprodukter. Bra för klimatet och bra för Sverige. En enda tacoservering på 100 portioner där 100 gram nötfärs byts mot 50/50 färs, minskar CO2e-utsläppen med 119 kg CO2e. Det motsvarar en bilresa från Malmö till Sundsvall. Inte illa, eller hur? säger Emelie Hansson.
12 Sep 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: