Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Martin & Servera lanserar egen 50/50-färs

 
Martin & Servera lanserar egen 50/50-färs50/50-färsen innehåller hälften nötkött och hälften baljväxter. Martin & Servera lanserar 50/50-färs under eget varumärke gjord på 50 procent svensk nötfärs och 50 procent färs på svenskodlade baljväxter. Martin & Servera beskriver färsen som en innovation anpassad för restauranger och offentliga kök.

 Den färdigblandade färsen underlättar jobbet för alla professionella matlagare som vill servera hållbara, klimatsmarta och näringsrika måltider.

–Den här nya 50/50 färsen gör det enkelt att kraftigt minska måltidens klimatavtryck. Nötfärs är traditionellt en stor volymprodukt och basen i många populära rätter, så för att nå snabba resultat ville vi börja där, säger Emelie Hansson, hållbarhetschef Martin & Servera.

Martin & Servera har, under utvecklingsprocessen, samarbetat med flera kunder för att hitta fram färs för restauranger och storkök, den har testats i många sammanhang och redan fått toppbetyg av både matgäster och kockar.

50/50-färsen innehåller hälften nötkött och hälften baljväxter, den innehåller inga tillsatser, är  näringsrik och gjord helt på svenska råvaror. 
Färsen är okryddad, men innehåller lite salt.-

–Vi vill driva på utvecklingen mot mer svenskodlade baljväxtprodukter. Bra för klimatet och bra för Sverige. En enda tacoservering på 100 portioner där 100 gram nötfärs byts mot 50/50 färs, minskar CO2e-utsläppen med 119 kg CO2e. Det motsvarar en bilresa från Malmö till Sundsvall. Inte illa, eller hur? säger Emelie Hansson.