Nu öppnar Villa Skärtofta i Saltsjöbaden
14 Feb 2024
Under hösten 2023 har det pågått ett intensivt provlabbande på Villa Skärtofta; kockar har rekryterats från Italien med köksmästare John Bråsth i spetsen. Rätter för den fasta menyn har i omgångar både provlagats, provsmakats och matchas ihop med de mest passande dryckesvalen – väl utvalda av Vår Gårds sommelier Tiego Martins och restaurangansvarig Åsa Andersson.
Teamet på Villa Skärtofta har även klockat serveringen av respektive rätt, inklusive beskrivning av drycken och dess härkomst. Varje detalj har setts över för att säkra så att gästerna får uppleva den höga nivå av mat, dryck och service som teamet siktat mot under flera år.
– Det var när jag stod framför Villa Skärtofta med dess tinnar och torn som polletten trillade ner; en finkrog i en anrik privatbostad, 20 minuter från Stockholm City och samtidigt mitt ute i skärgården. Det var ett koncept som ännu inte fanns i Sverige och vi hade förutsättningarna att skapa det, säger Liam Ginnane.
– Vår Gård har under sina 100 år vuxit sig till en destination människor söker sig till för att uppleva natur, konst, mat och dryck. Genom att öppna upp Villa Skärtofta och erbjuda en finkrog i storslagen miljö och med höga ambitioner hoppas vi kunna erbjuda en upplevelse som du inte kan få någon annanstans i världen, säger Kadi Upmark, vd Vår Gård.
Överklass och kollektivVilla Skärtofta skapades av arkitekt Gustaf Lindgren som privatbostad åt ingenjör John Bernström, hans danskfödda fru Hanne Andersen och deras 11 barn. Villan stod klar 1897, bland de första privatbostäderna i området. Många år senare blev Villa Skärtofta en del av Kooperativa förbundets kursverksamhet som blev starten för Vår Gårds historia.
14 Feb 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"