Årets Kockelev är den största satsningen som föreningen Årets kock gör mot kockelever under gymnasietiden.
– Det är roligt att se den tävlingsvilja och engagemang som finns hos dessa elver som är framtidens kockar säger Ulrika Brydling, tävlingsledare för Årets Kockelev.
Genom tävlingen vill Årets Kock främja tillväxten i branschen, skapa möten mellan elever, etablerade kockar och andra branschaktörer samt utbilda och inspirera framtidens kockar.
Årets Kockelev och Årets Kockelever arrangeras av Årets Kock tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och Ulrika Brydling. Kvalificeringstävlingarna till Årets Kockelev för årskurs 3 har pågått på restaurangskolor runt om i Sverige under våren.
Finalisterna till Årets Kockelev 2020
Anton Lindqvist Hesselgren – Bromangymnasiet, Hudiksvall
Erik Norrblom – Stockholm Hotell och Restaurangskola, Stockholm
Jack Nilsson – Internationella Hotell och Restaurangskola, Stockholm
Linnea Dahlin – Nyköpingstrands utbildningscentrum, Nyköping
Mark Gleendon Stenberg – Smedenskolan, Smedjebacken (vinnare Årets Kockelever 2019)
Nils Björsten – Mjölbygymnasiet Dackeskolan, Mjölby
Samuel Petersson – Kungsmadskolan, Växjö
Tilda Pettersson – Smedenskolan, Smedjebacken (vinnare Årets Kockelever 2019 )
Finalen i Årets Kockelev kommer ske i samband med Årets Kock finalen i september.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Årets kock