Amanda Ledel vann SM i Pâté-Croûte
17 Sep 2024
Efter en intensiv final är det nu klart att Amanda Ledel från restaurang Voisine i Stockholm kan titulera sig som svensk mästare och representant för Sverige i Lyon, där hon tävlar mot kockar från hela världen för att ta hem VM.
–Det känns fantastiskt. Jag har lagt många sena timmar på att förfina receptet, så det känns otroligt att ha vunnit och att få representera Sverige i Lyon. Det känns extra stort att det för andra året i rad är en kvinna som åker, och att det är just Malidza som jag tar över stafettpinnen från – hon har varit ett enormt stöd hela vägen, säger vinnaren Amanda Ledel.
Inför världsfinalen i Lyon, som avgörs den 2 december, har Amanda en tydlig strategi för att återigen stå högst upp på prispallen.
–Jag måste lita på mig själv och inte tvivla. Det handlar om att fortsätta öva varje dag nu under de kommande två månaderna. Vi serverar patén på Voisine och även om vi haft en skicklig jury idag så är gästerna också en bra måttstock. Min paté kanske inte har de allra bästa smakerna eller den perfekta degen – men det är helheten som gör den så god, och det är därför jag står här som vinnare, förklarar Amanda Ledel.
Championnat du Monde de Pâté-Croûte har anordnats i den gastronomiska huvudstaden Lyon sedan 2009. Förra året deltog Sverige för första gången med Malidza Larsson som representant i finalen. Årets tävling går av stapeln den 2 december i Lyon med 14 deltagare från hela världen.
17 Sep 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Hamburger Börs stänger
Anrika Hamurger Börs i centrala Stockholm stänger med omedelbar verkan
-
Amanda Ledel vann SM i Pâté-Croûte
Amanda Ledel kommer att representera Sverige i VM i Lyon i december
-
Branschprofilerna som kommer att gästa FFCR Göteborg
De kommer att inta scenen på Fastfood & Café & Restaurant Expo:
-
Öppnar två restaurangkoncept i Merkurhuset på Skeppsbron
Den 700 kvadratmeter stora entrévåningen rymmer två restauranger
-
KRAV lanserar produktpriset “Go Organic Award”
Vinnaren kommer att presenteras den 10 oktober på Nordic Organic Food Fair i Stockholm
-
Recept: signaturdrinken Svartvinbär skapad av Högbo Brukshotell & Spa
"Att byta ut lime och citron mot smaksättare från vår natur runt knuten ger både oss som bar och restaurang en utmaning och våra gäster förhoppningsvis en förhöjd känsla av att dricka något gott som är unikt"
-
FFCR lanserar en ny konferens för offentlig sektor
Halvdagskonferensen är riktad till de som jobbar inom den offentliga måltidsverksamheten