Amanda Ledel vann SM i Pâté-Croûte
17 Sep 2024
Efter en intensiv final är det nu klart att Amanda Ledel från restaurang Voisine i Stockholm kan titulera sig som svensk mästare och representant för Sverige i Lyon, där hon tävlar mot kockar från hela världen för att ta hem VM.
–Det känns fantastiskt. Jag har lagt många sena timmar på att förfina receptet, så det känns otroligt att ha vunnit och att få representera Sverige i Lyon. Det känns extra stort att det för andra året i rad är en kvinna som åker, och att det är just Malidza som jag tar över stafettpinnen från – hon har varit ett enormt stöd hela vägen, säger vinnaren Amanda Ledel.
Inför världsfinalen i Lyon, som avgörs den 2 december, har Amanda en tydlig strategi för att återigen stå högst upp på prispallen.
–Jag måste lita på mig själv och inte tvivla. Det handlar om att fortsätta öva varje dag nu under de kommande två månaderna. Vi serverar patén på Voisine och även om vi haft en skicklig jury idag så är gästerna också en bra måttstock. Min paté kanske inte har de allra bästa smakerna eller den perfekta degen – men det är helheten som gör den så god, och det är därför jag står här som vinnare, förklarar Amanda Ledel.
Championnat du Monde de Pâté-Croûte har anordnats i den gastronomiska huvudstaden Lyon sedan 2009. Förra året deltog Sverige för första gången med Malidza Larsson som representant i finalen. Årets tävling går av stapeln den 2 december i Lyon med 14 deltagare från hela världen.
17 Sep 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: