Elite Hotels i nytt samarbete med Tareq Taylor

Tareq Taylor i ett av restaurangköken på Elite Hotels of Swedan.
Tareq Taylor i ett av restaurangköken på Elite Hotels of Swedan.

Elite Hotels of Sweden lanserar i höst ett nytt mat- och dryckeskoncept tillsammans med stjärnkocken Tareq Taylor och vinproducenten Henkell Freixenet. Satsningen är ett komplement till hotellkedjans befintliga konferens- och staycationutbud och syftar till att höja helhetsupplevelsen för gästerna.

På utvalda Elite-hotell kommer konferens- och leisure-gäster att kunna njuta av specialkomponerade menyer signerade Tareq Taylor, ackompanjerade av utvalda viner ur hans egen vinserie.

–Tareq har en unik förmåga att skapa gastronomi som både engagerar och samlar människor, vilket passar utmärkt hos oss på Elite Hotels of Sweden, säger David Halldén, VD Elite Hotels of Sweden.

Menyerna, som lanseras under hösten 2025, bjuder på rätter som tartar på pilgrimsmussla, hälleflundra med fransk smörsås, grillad vildfångad lax med dukkah-rub och ljummet bananbröd med vit chokladgrädde och passionsfrukt.

–Vi är oerhört stolta att få samarbeta med Tareq Taylor för att kunna ge våra gäster ännu mer guldkant på sin vistelse hos oss. Vi arbetar aktivt med att utveckla våra produkter och höja helhetsupplevelsen för våra gäster.

Det ska bli roligt att kunna erbjuda en resa genom smaker, minnen och dofter och att skapa en härlig känsla att samlas runt bordet

–Jag vill skapa mat som inspirerar och förenar människor. En riktigt bra middag ska inte bara stilla hungern – den ska bidra till samtalen runt bordet. Att få göra det ihop med Elite Hotels, på platser där mötet betyder något, känns helt rätt. Det ska bli roligt att kunna erbjuda en resa genom smaker, minnen och dofter och att skapa en härlig känsla att samlas runt bordet, säger Tareq Taylor.

Samarbetet omfattar även årets julbord på Elite Hotels of Sweden, där Tareq Taylor och Carina Brydling – två av Sveriges mest välrenommerade kockar – ska skapa en ny gastronomisk upplevelse utöver det vanliga.

Läs också