På restaurang Tincan i London finns inget kök. Det som serveras beskrivs som ”den bästa konserverade havsmaten i världen”. Väggarna är fyllda med konservburkar och gästen behöver bara peka ut vilken burk de vill äta.
Tincan vill förhöja konservburken till något lustfyllt och eftertraktat i en hipp miljö och det finns 30 olika konserver att välja mellan, alla ska vara fyllda med seafood av bästa kvalitet. Vill gästen inte äta på restaurangen, utan istället köpa med sig en burk, går det lika bra.
Idén är enkel, inget kök utan bara de bästa konserverade delikatesserna från havet, hälsosamt, och grafiskt tilltalande miljö med konservburken i centrum.
Idén till restaurangen kom till när arkitektbyrån AL_A designade ett nytt kulturcentrum i Lissabon, de upptäckte då en pytteliten livfull restaurang som serverade endast konserverad seafood. Det som startade som en helt vanlig lunch, blev snabbt en idé och ett nytt projekt.
Det nya projektet blev pop – up restaurangen Tincan på 7 Upper James Street, i London. Lokalen är designad av arkitekterna och de har inrett restaurangen med helt i svart Corian för att konserverna ska framhävas så mycket som möjligt. Projektet kommer att sträcka sig över sex månader.
www.tincanlondon.com