Goda scones på kvarg

Recept på snabba frukostscones
Saftiga scones med kvarg
Saftiga scones med kvarg

Scones bakas vanligtvis med  mjöl, smör eller margarin, bakpulver, salt och mjölk eller filmjölk. I det här receptet används kvarg för att det ska bli extra saftigt och gott. Mjölken och smöret är dessutom laktosfritt.  Servera dina rykande heta scones med ett fräscht kvargfluff.

8 dl vetemjöl eller glutenfri grovmix
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör, till exempel Valio Eila laktosfritt smör
2 dl mjölk, till exempel Valio Eila laktosfri mjölkdryck 3%
100 g Valio Eila laktosfri kvarg citron
Smaktillbehör:
100 g mörk choklad
100 g torkade aprikoser eller 75 g hasselnötter
Sätt ugnen på 250 grader. 
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop.Tillsätt mjölk och kvarg och arbeta ihop. Hacka eller skiva det smaktillbehör du väljer att ha i. Arbeta in tillbehöret. Tryck ut degen på ett bakbord så den är cirka 2,5 cm tjock och stansa ut med pepparkaksform

Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i cirka 10 minuter.
Linda in i en bakhandduk så de håller sig varma. Servera med kvargfluff.

Kvargfluff:
100 g Valio Eila® laktosfri kvarg citron
100 g Valio Eila® laktosfri cream cheese naturel
lRör ihop citronkvarg och cream cheese. Bred på sconesen och servera direkt.

Av: Annika Rådlund Källa: Valio

Läs också