Helg, Eurovision och dessutom den internationella cocktail-dagen. Passa på imponera dagen till ära med goda och enkla cocktails.
Och redan nästa helg, 20 maj, är det World Whisky Day.
Summer Punsch
Ingredienser:
50 cl Hendrick’s Gin
20 cl citronjuice
7 cl fläderblomssaft
3 cl Maraschino likör
2 cl Lovage Cordial
100 cl äppeljuice (gärna Cloudy)
Sommarens bär och frukter
Gurka
Tillredning:
1. Fyll din utvalda bålskål med alla ingredienser
2. Lägg i gurka, sommarens bär och frukter (jordgubbar, hallon, björnbär osv)
3. Fyll din bålskål med is
Raspberry Rose Gin Cocktail
Ingredienser:
25 ml Hendrick’s Gin
5 ml sockerlag
1 färskt hallon
Toppa med champagne
Tillredning:
1. Fyll en shaker med hallon, sockerlag och gin.
2. Gör sedan 3 kraftiga skakningar.
3. Sila drycken och häll upp i ett avlångt champagneglas.
4. Fyll upp med champagne och garnera med ett hallon.
Artist Special
Ingredienser:
5 cl Monkey Shoulder
2,5 cl röd vinbärssirap
2 cl färsk citronjuice
2 cl Sherry
1,5 cl sodavatten
Tillredning:
1. Fyll en shaker med allt utom sodan
2. Fyll shakern med is och skaka hårt
3. Sila ned drycken i ett glas
4. Fyll glaset med is men lämna plats för soda
5. Toppa glaset med soda och garnera med röda vinbär
Apes and Apples
Ingredienser:
4,5 cl Monkey Shoulder
4-6 färska myntablad
9 cl äppeljuice eller kolsyrad äppelcider
Tillredning:
1. Krossa mynta och placera i ett highballglas
2. Fyll glaset med Monkey Shoulder och addera is
3. Toppa glaset med äppelcider eller juice
4. Garnera med mynta
Av: Annika Rådlund