Drinkrecept inför Internationella cocktaildagen och World Whisky Day

Summer Punsch,  Raspberry Rose Gin Cocktail, Artist Special och  Apes and Apples
Artist Special och  Raspberry Rose Gin Cocktail
Artist Special och Raspberry Rose Gin Cocktail

Helg, Eurovision och dessutom den internationella cocktail-dagen. Passa på imponera dagen till ära med goda och enkla cocktails.

Och redan nästa helg, 20 maj, är det World Whisky Day. 

Summer Punsch

Ingredienser:

50 cl Hendrick’s Gin
20 cl citronjuice
7 cl fläderblomssaft
3 cl Maraschino likör
2 cl Lovage Cordial
100 cl äppeljuice (gärna Cloudy)
Sommarens bär och frukter
Gurka

Tillredning:
1. Fyll din utvalda bålskål med alla ingredienser
2. Lägg i gurka, sommarens bär och frukter (jordgubbar, hallon, björnbär osv)
3. Fyll din bålskål med is

 

 

Raspberry Rose Gin Cocktail

Ingredienser:
25 ml Hendrick’s Gin
5 ml sockerlag
1 färskt hallon
Toppa med champagne

Tillredning:
1. Fyll en shaker med hallon, sockerlag och gin.
2. Gör sedan 3 kraftiga skakningar.
3. Sila drycken och häll upp i ett avlångt champagneglas.
4. Fyll upp med champagne och garnera med ett hallon.

 

Artist Special

Ingredienser:
5 cl Monkey Shoulder
2,5 cl röd vinbärssirap
2 cl färsk citronjuice
2 cl Sherry
1,5 cl sodavatten

Tillredning:
1. Fyll en shaker med allt utom sodan
2. Fyll shakern med is och skaka hårt
3. Sila ned drycken i ett glas
4. Fyll glaset med is men lämna plats för soda
5. Toppa glaset med soda och garnera med röda vinbär

 

Apes and Apples

Ingredienser:
4,5 cl Monkey Shoulder
4-6  färska myntablad
9 cl äppeljuice eller kolsyrad äppelcider

Tillredning:
1. Krossa mynta och placera i ett highballglas
2. Fyll glaset med Monkey Shoulder och addera is
3. Toppa glaset med äppelcider eller juice
4. Garnera med mynta

Av: Annika Rådlund

Läs också