Förra året utökade Johnny’s sitt sortiment med en kryddig julsenap. Nyheten gjorde succé och sålde slut i butik långt innan jul därför kommer den tillbaka i sortimentet även i år.
Johnny’s Julsenap passar bra till det mesta på julbordet. Ett tips är att använda den när du griljerar julskinkan, eller varför inte på skinkmackan?
– I år ville vi testa något nytt, så vi gjorde en egen senapssill med Johnny’s Julsenap som bas. Sillen är lätt att tillaga och smakar fantastiskt gott – ett måste för alla sillälskare! Hemmagjord senapssill är också en bra gå-bort-present, säger Frida Källgren, Brand Manager för Johnny’s.
Recept:
Johnny’s Julsenapssill
Du behöver:
• 300 gram inlagd sill
• 1 dl Johnny’s® Julsenap
• 4 msk socker
• 1 tsk salt
• 1 dl rapsolja
• 3 msk vatten
• 2-3 msk vitvinsvinäger
• 0,5 dl hackad dill
Gör så här:
1. Sila bort lagen från sillen
2. Mixa Johnny’s® Julsenap med socker, salt och vinäger
3. Tillsätt olja, lite i taget under omröring
4. Tillsätt vatten, dill och sill och blanda väl
5. Kyl senapssillen i cirka ett dygn innan servering